用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 麗港城果間art farm係咪抄人野?
go

麗港城果間art farm係咪抄人野? [複製鏈接]

麗港城果間art farm係咪抄人野?

聽講話麗港城果間art farm抄人野,係咪真架?

Re: 麗港城果間art farm係咪抄人野?

好似係呀! 好似抄在隔離間"little sxxx"喎, 好多家長都係咁話! 不過你可親身到此地將兩間研究吓! 誰抄誰.....

請問有邊一方面覺得相似呢???
兩間我都學過,我兩個仔仔之前就係 litte xxx 到學,而家去咗ART FARM !!以下是我學過兩間畫室既意見,可以給其他媽咪參考!!
其實佢地兩間都唔同性質, litte xxx 著重手工為主畫畫少,而ART FARM 相反,我問( litte xxx )老師點解用4堂既時間畫一幅畫,佢講得好好聽 話係阿仔自己創作,所以用既時間要多d,開頭我都覺得無問題,但過咗差不多一年我個仔都沒有太大分別無咩進步,其他媽咪都話一樣,太離普!覺得有d搵笨 !!所以就去咗ART FARM 學,而家阿仔雖然畫得不是太靚,但起碼而家畫一堂等如以前學成4堂既果幅畫呀!!
如果係畫畫方面litte xxx 有咩俾人地抄,我就睇唔到有law!!

唔係得太子道西同銅鑼灣先有art farm 0羊?

esther3825你係新加入會員發表只有3次但已有2次唱Art Farm.你加入BK好似有目的??

你周圍唱Art Farm.司徒姐姐佢同你有仇呀!   
你是否都是畫畫老師呀?又是在麗港城xx教所以唱人地,推介自已   

我自已囡跟Art Farm司徒姐姐學了幾年.進步了好多好開心.

何以見得佢抄人呢?邊個炒邊個都未知

[size=xx-large]唔係聽講.只係你周圍講     
esther3825 寫道:

lauerica 寫道:
[size=xx-large]唔係聽講.只係你周圍講     
esther3825 寫道:
[/quote]http://www.artfarmhk.com

我囡都係 art farm 學左一年
我都成日係 3 期 巡
無覺得抄咩....
相信家長比小朋友去上堂
係要小朋友有創意 及 畫功有進步
唔同畫室有唔同教法
亦有大部份教法一樣
唔通又話d 老師點解用畫筆畫咩
用同一種工具就叫做抄 ?
好似聖誕節人人都圍繞住節日做題材
唔通又係抄咩

小朋友學到野..有進步就係我地目的
唔好再爭辯 "抄" 呢個問題啦

你們要將一切的憂慮卸給神,
因為祂顧念你們
彼前 5:7

我個女都跟司徒姐姐學左2年, 我覺得佢好patient 又盡責 (以依家d後生黎講已好難得), 但升左小一太忙就冇學啦.       亞女係依方面天資不高, 冇試過有獎, 但需然2年冇學, 佢d畫係學校都成日貼堂, 都有b+/a-.
而且佢地又唔commerical, 亞女生日時叫佢係生日會同d小朋友做手工, 佢仲帶個男仔一齊幫手, 又送禮物比亞女,, 仲淨係收材料費, 人工都冇收呀 ! 個個小朋友都有件小手功帶反屋企, 好開心呀 !

lauerica 寫道:
http://www.artfarmhk.com

多謝提供網站,原來我混淆0左art farm children's studio(藝坊)同你0地講緊ge art farm(藝術幼苗)

art farm children's studio(藝坊)click

其實小朋友的學習過程都係從模仿開始, 無論是音樂,美術,運動或學術都是這樣, 而一幅好的圖畫一定會有好多共通點, 顏色配搭, 構圖, 內容, 畫功…..等等. 好多時小朋友開始學畫既時候, 老師都係比一幅圖畫佢地跟住畫, 等佢地認識基本圖畫既元素, 然後老師會從中改善佢地既技巧, 佢地會學習到繪畫知識技巧,構圖和顏色配搭. 如果大家多d去睇下同比較下唔同畫室, 比賽既作品, 都會發現小朋友或比小朋友睇既作品會有很多接近或相同既地方(當然, 有個別突出例子). 所以家長們唔需要太介懷邊個抄邊個, 雖然當中有好多唔同既派別, 但基本功都係同出一脈,最重要係個小朋友有無學到和改善畫功, 更重要係老師有無啟發和建立小朋友既個人風格

Totally agree.    
neighbour931 寫道:
其實小朋友的學習過程都係從模仿開始, 無論是音樂,美術,運動或學術都是這樣, 而一幅好的圖畫一定會有好多共通點, 顏色配搭, 構圖, 內容, 畫功…..等等. 好多時小朋友開始學畫既時候, 老師都係比一幅圖畫佢地跟住畫, 等佢地認識基本圖畫既元素, 然後老師會從中改善佢地既技巧, 佢地會學習到繪畫知識技巧,構圖和顏色配搭. 如果大家多d去睇下同比較下唔同畫室, 比賽既作品, 都會發現小朋友或比小朋友睇既作品會有很多接近或相同既地方(當然, 有個別突出例子). 所以家長們唔需要太介懷邊個抄邊個, 雖然當中有好多唔同既派別, 但基本功都係同出一脈,最重要係個小朋友有無學到和改善畫功, 更重要係老師有無啟發和建立小朋友既個人風格

Art Farm 所抄襲的並不是Little Star.  它被控的是抄襲將軍澳一間叫小親親藝術廊的宣傳單張上的動物公仔造形。

‹ 上一主題|下一主題