用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到協恩信未?
樓主: 6th
go

收到協恩信未? [複製鏈接]

Re: 收到協恩信未?

cycymama 寫道:
我囡囡interview on 25 Nov, 今日都未收到信, 真係好心急呀!

me too, 我諗都係無ka la, 今日係度諗, 收唔到都煩, 1.地點唔就腳. 2. 又唔多放心囡囡自己搭校車.
當然我都希望囡囡能入讀, good luck!!

monkeybbb and Snow,

我囡囡都係04 mar, 我25/11 interview私, 但都未收到信, maybe明天, 但我都預左唔得, 但都想請問妳覺得妳囡囡當日表現如何, 有否回應老師所有問題, 等我預計一下收生標準, thanks!!

monkeybbb 寫道:
I think so, my daughter's birthday is 2004 Mar, how about yours?

Snow 寫道: Bingo! My daughter got accepted for AM, but got KV as well, 點揀好?

我收到信都是備取生, 我囡囡當日表現都吾錯, 對答如流又無哭, 真失望

想問吓有無人收到信話"吾收", 看看如果無分的, 是否所有吾收的都叫備取生, 等我過兩日打去問吓, 搞清楚機會有幾大 :cry:  :cry:

哎......我都未收到啊! 真係急死人啦!
從來都未試過收工返屋企的速度好像尋晚咁快,沖紅燈,追巴士(真ga), 為的是 "打開信箱", 記得以前初戀時收情信就係這種感覺la, 結果也是甩 了又甩都沒有, 今日直情有唔想返工,等信到的情緒, 真係成個傻婆咁!

醒目開學勳章 貢獻勳章

Lily0406 寫道:
從來都未試過收工返屋企的速度好像尋晚咁快,沖紅燈,追巴士(真ga), 為的是 "打開信箱", 記得以前初戀時收情信就係這種感覺la, 結果也是甩 了又甩都沒有, 今日直情有唔想返工,等信到的情緒, 真係成個傻婆咁!

好攪笑, 等幼稚園結果攪到初戀感覺都番來, 幾好喎 大家放鬆d啦, 如果變晒成街傻婆就唔好啦!
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

Me too... i am a father and doing so as well...

these days lots of letter related to IPO (new shares)... but i don't care too much... only hope for the result of HYKG application...

Lily0406 寫道:
哎......我都未收到啊! 真係急死人啦!

收到信...waiting list...有點失望... :-|
女兒出生日期: 2004年7月25日 :lol
一個login名, 兩夫婦用...不要見怪... :P

醒目開學勳章 貢獻勳章

andykwan 寫道:
these days lots of letter related to IPO (new shares)... but i don't care too much... only hope for the result of HYKG application...

協恩結果梗係緊要過IPO啦, 入到協恩等於中 mark six, 機會率咁低! 抽到新股賺得十幾個%, 算得係咩!

醒目開學勳章

我都未收到信呀,但我預計都系唔得。

1. 我

我收到信啦, 係唔收 (因名額有限, 未能取錄)   

琴日收信既係CONFIRM & WAITING LIST, 咁係咪今日收信嗰D小朋友全部都唔收呀? 如果係既話, 我囡囡都冇希望啦

剛剛收到信, 係唔收, 連waiting list都無. 算啦, 我都預o左.
因小囡當日表現不好.  

我今日都收到信話唔收亞囡啦,雖然有點失望,但都係意料中事;所以唯有以平常心對待啦! 這亦說明各位"備取生"是尚有機會的,祝你們好運  。
joan121 寫道:
我收到信啦, 係唔收 (因名額有限, 未能取錄)   

我都有同一感覺,唔知其他今日收到信既家長介唔介意分享吓你地的結果呢

Christymami 寫道:
琴日收信既係CONFIRM & WAITING LIST, 咁係咪今日收信嗰D小朋友全部都唔收呀? 如果係既話, 我囡囡都冇希望啦

醒目開學勳章 貢獻勳章

我尋日都收唔到信喎, 咁我呀囡咪即係冇望啦     

唔係嘛, 咁今晚唔使趕返屋企啦!!!!

monkey妹 寫道:
[quote]

我尋日都收唔到信喎, 咁我呀囡咪即係冇望啦      [/quote]   

其實大家唔洗唔開心,協恩唔收我地個囡唔=佢無書讀!

請記住:我地個囡已經盡

等我整理個名單先

正選生 (收信日)
monkeybbb (14)
Snow    (14)        上午班
T.T.Ma   (14)        上午班
atbaby   (14)        下午班

備取生
Hebron  (14)
召藥師  (14)
hellololo  (14)
Annemama (14)
rianema  (14/15)

未能取錄
joan121  (15)
cherry123 (15)
hiulamma (15)

看來14日收到信的多數是正選同後備生, 若再準確D, 請大家提供結果更新這名單

照我當日(2號下午)偷看接見名單, 大概接見6-70個人, 當上/下午接見相約, 今次頂多2-300人申請, 一定不會有700幾人申請

超級版主

[quote]
bobomegan 寫道:
其實大家唔洗唔開心,協恩唔收我地個囡唔=佢無書讀!

請記住:我地個囡已經盡

Lily,

尋日至拾回初戀feel
咁快凖備失戀心情
我是藍的
錯錯錯
我是男的
‹ 上一主題|下一主題