用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 讀協恩或是讀St.Cat
樓主: amyleechan
go

讀協恩或是讀St.Cat [複製鏈接]

Re: 讀協恩或是讀St.Cat

I also have same headache, HY or St.Catherine.
Anyways will secure the seat on this Saturday.

Of course st.cat     

HY !
Higher chance to be accepted by HY Primary
---> an excel primary school !!

yomi 寫道:
Hi!  姑拉拉

點解你話以前就會撰St.Cat,現在就不會,原因係?
因為我剛剛交了St.Cat留位費,但仲係15/16,唔知 撰邊間好,宣道、譚歐陽少芳及St.Cat,請比D意見,謝謝 !

Yomi's Mum

Yomi's

sorry!咁遲先覆你, 因為現在才返!
以上你講的咁多間我會撰宣道,起碼課程可以連接本地小學,St.Cat係出名, 但係係咪真係咁好就見仁見智, 眼見好友的兒子本來好乖,入讀後不是太好,家長覺得人數太多, 老師不能理太多. 學業成績又唔係咁好,他都要另外返一些英文班!
你自己諗吓咁的價錢係咪值得.
PLK 好唔好我真係唔知 !
但心底話可以同你講一些, 唔好成日諗小朋友讀幼稚園唔好咁辛苦, 如果你真係諗住係香港讀普通小學, 你就寧願佢一開就習慣這種方式, 好過比佢舒服三年,忽然要佢咁辛苦,比你自己都唔想係咁!
‹ 上一主題|下一主題