用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 育嬰院一問
go

育嬰院一問 [複製鏈接]

育嬰院一問

本來bb是99睇的,但99有時唔得閒,又要我請假,我不想所以想放bb在育嬰院,不是日日只是無人睇時就放,bb就理7個月,有無人放過bb在育嬰院呢?可否話我知,本人住在

Re: 育嬰院一問

可以search下育嬰園, 應有你搵既資料.

hoho127

聖公會聖多馬育嬰院妳可以打去問問, Tel: 27784473, 我都係住荔枝角, 我亞囡歲半時都放左去育嬰院.

[quote]
hoho127 寫道:
本來bb是99睇的,但99有時唔得閒,又要我請假,我不想所以想放bb在育嬰院,不是日日只是無人睇時就放,bb就理7個月,有無人放過bb在育嬰院呢?可否話我知,本人住在

我阿仔都是在育嬰園,不過在香港區,都係近返工地點。你擔心什麼呢? 我唔熟你講的區域,但是阿仔返學校都沒有問題,有同學仔一起玩,老師又有安排活動比BB參與,又有已編制定的餐單,BB未夠一歲,學校都是預備BB平時食的奶粉,不會要BB跟大圍用的奶奶粉。

thank

你有无考虑过仁济育嬰院?我的儿子在那里3个多月了,果度的老师很专业,很有爱心同关心小朋友.   

本人住西區, 預產期9月中, 都打算將BB放育嬰院, 但豬年有很多人生BB, 現在可排期嗎, 因為怕到時無位

請問放在育嬰園会不会病多D呢?
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

我 囝囝滿月就入育嬰院...
病 ... 真係多o架... 到咁上下, 佢有抗體, 就會好 d ....
每當我諗番佢日日咁多餐, 又麥皮、又粥、又湯、又果容、有時重有甜品食... 我自己都無可能咁多花款...
日日又有姐姐同佢唱歌仔、講下故事、又同學仔陪玩、又有遊戲時間, 屋企都無咁多玩具啦....    

Hi Hch,

I am also live in HK side and would like to know which baby nursery your baby in. Can I have the detail or PM me? Thanks!

jlo1120 寫道:
本人住西區, 預產期9月中, 都打算將BB放育嬰院, 但豬年有很多人生BB, 現在可排期嗎, 因為怕到時無位

要留名排定位喎, 我都係未生前4個月搵嬰園,要去睇環境及了解番BB日後返學情形。

http://embhsc2.hkedcity.net/kindergarten/list.html

Click Here
我們在天上的父。願人都尊你的名為聖,願你的國降臨,願你的旨意行在地上,如同行在天上。我們日用的飲食,今日賜給我們。免我們的債,如同我們免了人的債。不叫我們遇見試探,救我們脫離兇惡。因為國度、權柄、榮耀,全是你的,直到永遠。阿們。
‹ 上一主題|下一主題