用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3) ...
樓主: Pochacco2001
go

讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3) [複製鏈接]

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3)

Yiuyiuma,

Super!!!!!  You are wonderfulllllllllllllllllll................

Pilita

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3)

請問你們當初為何選該校讓你的小孩就讀呢?
本人現煩惱緊this saturday是否交註冊費啊
希望大家俾番D高見!
:fighting1: :sick: :wave: :hammer: :-) :-) :-?

e...呢個星期三我返10 點, 睇完個女早會咪可以借書/VCD    

有冇D 你地睇過覺得推介吓  

swallowng,

I am impressed that the Principle and the teachers always have smile on their face.  They are very friendly and kindness.

Pilita

YiuYiuMaMa,
有pm!請check!
------Pochacco2001(Ming)------

醒目開學勳章 王國長老

各位,
早晨   

盤金盞花, 終於見到花蕾啦.. 個仔開心到飛起, 仲講"終於完成責任啦 等到佢開花啦.. 好野"     

swallowng,
我當初揀呢間學校, 因校長, 老師姐姐有愛心.. (呢點對我來說好緊要).. 仲有係佢活動教學得黎又有功課做.. 仲有係小孩每天開心咁返學.. 會返黎同你分享學校事.

不過好睇你想自己小朋友讀乜野類型學校..  
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

JoJo,
你就好啦, 盆金盞花咁快有花蕾 , 相信你囝囝一定好比心機照顧盆花。

另外, 想問問大家下星期五係咪一定要為小朋友準備健康荼點帶返學校?

你地打算整咩健康茶點帶返學呢 正頭痛緊呢

JoJo,
嘩!好成績呀!咁快有花蕾!我都仲未有呀!
------Pochacco2001(Ming)------

醒目開學勳章 王國長老

anny, mandyyuen,
我都頭痛緊. 我老公今次好認真.. 要我整呢, 仲要先試整一次添   
mandyyuen 寫道:
你地打算整咩健康茶點帶返學呢 正頭痛緊呢
主愛我

Nikki brough a home made Tofu Cheese cake to school today....  What did you make for your kid?

Pilita

我地今日帶o左三角形o既粟米片返去, 上面o既topping就係芋絲, 蟹柳絲........用d醬料一撈就攪掂, 係尋晚係我指指點點之下, 瑤瑤一手一腳自己整架. 今朝放埋上去粟米片上面, 就攪掂晒. 好易架.

Nikki did help on making the cake.  Her duty:
- weight the ingredients
- powder the biscut by using a rolling pin
- beat the ingredients by holding the mixer of course with my help

Pilita

今日返學,見到好多家長都有整野食,放學個個都食得好飽!
而且今日就自製了蛋糕仔返學,都好易做的!

我同仔仔就整左d碎蛋醬 &吞拿魚醬 釀入d大貝殼粉度!   我個仔一路整, 仲一路偷食, 俾佢激死!!       

醒目開學勳章 王國長老

我整左自制饅頭    但個仔食人地個d.. 佢話要請同學仔食.. 自己唔食   
主愛我

點解無晒人呀?

醒目開學勳章 王國長老

我係樹呀..  
主愛我

JoJo 寫道:
我整左自制饅頭    但個仔食人地個d.. 佢話要請同學仔食.. 自己唔食   

JO,
我想學呀, 教我o丫.

醒目開學勳章 王國長老

YiuMa,
我都係另一位媽咪教家咋.. 經我同老公試過兩次.. 終於都成功左.. 口感幾似.. 但我落少左糖, 冇甜味   

你要食譜, 等我遲下比你呀.. 但我要修改少少.. 因份野有d steps寫得不太清楚.. 要再改一改至比你.
主愛我
‹ 上一主題|下一主題