用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3) ...
樓主: Pochacco2001
go

讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3) [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3)

今日開生日會.. 我同個仔著普通既便服算...

昨晚我地一家趕制左一張生日咭.. 唔知邊一位小朋友收到.. 雖則不是太漂亮.. 但少少心意..

因我地一家都冇乜藝術天份..

不過下次我已諗到整乜送比生日小朋友啦
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

醒目開學勳章 王國長老

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3)

h20471120,
想問下你大頭照既花係咪金盞花來的?

仔仔個盆已開花了, 仲有一個花雷呢
主愛我

Just upload another one. This new pic was taken on Jan 13, 都係得葉。
呢個week 冇時間去睇佢,因為放左屋企樓下,係我99幫我種。

h20471120 寫道:
點解我次次都借唔到dvd 睇架 ???       

我都係   

Yiuma,
小朋友個個都係甘   

h20471120 & SaunderHung,
我PM了你們,請覆!

JoJo,
我今日見到你個仔啦!我仲幫了你影o左張相,他仲好笑呀!我問他可唔可以同隔離個同學仔一齊影相,他話唔可以,跟住我話咁我同你單人影一張好唔好?他又答好!哈哈!

各位,
我盆盆栽都好多葉了!不過都仲未有花蕾!
------Pochacco2001(Ming)------

呢次真係有挫敗感~~~
我地明明好小心對待盤花(我地o個盤係外援黎架啦), 點知佢一日弱過一日, 仲枯o左兩塊葉tim呀, o吾知捱o吾捱到交o個日呢?

YiuYiuMaMa,
希望你盆花無事啦!不過平時我盆花都係我老公打理的,他都話最近好似謝謝地!我都好怕無功課交呀!希望無事啦!
------Pochacco2001(Ming)------

Pochacco2001 寫道:
YiuYiuMaMa,
希望你盆花無事啦!不過平時我盆花都係我老公打理的,他都話最近好似謝謝地!我都好怕無功課交呀!希望無事啦!

我想問交功課係只要交報告, or要帶理盆花返去?

Me too.....   
YiuYiuMaMa 寫道:
呢次真係有挫敗感~~~
我地明明好小心對待盤花(我地o個盤係外援黎架啦), 點知佢一日弱過一日, 仲枯o左兩塊葉tim呀, o吾知捱o吾捱到交o個日呢?

唉.........
我嗰盆己經謝咗啦.......
我諗應該趕唔切種第二棵.........
咁我應唔應該買嗰第二棵(開晒花嗰啲).........
定係唔交呢?

h20471120

11/12 birthday party 我借過, 亞女睇得好開心     我今個week 又試秋遊先  

你盆花種得好好, 我果盆一早c 左  

yk,
報告就一定要交啦!而盆花就可交可唔交!睇你自己決定的!

我個仔仔又病左, 冇返4日學, 佢今問我幾時先返得學, 希望佢快d好留啦!

醒目開學勳章 王國長老

mandyyuen,
噢.. 仔仔病了.. 希望佢快d 好返..

YiuMa, SaunderHung,
今日你地小朋友帶乜野食物? 我個仔帶士多啤梨. 但臨出門口至同我講佢要帶七碗煮好左既飯        點帶???

Pochacco,
乜我個仔咁攪笑.. 唔肯同人影, 但肯自己比你影相
主愛我

JoJo 寫道:
mandyyuen,
噢.. 仔仔病了.. 希望佢快d 好返..

YiuMa, SaunderHung,
今日你地小朋友帶乜野食物? 我個仔帶士多啤梨. 但臨出門口至同我講佢要帶七碗煮好左既飯        點帶???

Pochacco,
乜我個仔咁攪笑.. 唔肯同人影, 但肯自己比你影相

Paco話聽日要帶粟米    不知佢有無搞錯日子

dorchiu,

係咩!希望借得到啦,我都想俾囡囡睇返,回憶下,開心下!
盆花係我奶奶種。果次佢去左遊行,我攪到兩塊葉黃黃地,佢地返來好唔高興。從此我再冇理盆花了。免得有咩東瓜豆腐賴我

jo, saunder,
瑤瑤都係聽日, 佢要帶蔬菜.

YiuYiuMaMa,
帶蔬菜做甚麼呀?

pochacco,
佢話要係學校煮黎食喎, 仲話佢地係"美男美女廚房".
‹ 上一主題|下一主題