用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問青衣邊間幼稚園係最好?
go

請問青衣邊間幼稚園係最好? [複製鏈接]

請問青衣邊間幼稚園係最好?

Re: 請問青衣邊間幼稚園係最好?

I'm looking for a kindergarden for my son,I'm living in tsing yi.

青衣幼稚園都知少少.
學之園 - 重雙語 , 有不少外籍老師 . 但校園好細 .
宏福 - 唔多知 , 好似都係雙語 , 校園都大 . 又有全日的幼兒班 . 好多朋友的仔囡都揀
啟思 - 先重母語後英語 , 校園好大 . 小朋友勁開心 , 老師好有心教 . 我自己的女兒都讀緊.
仲有好多幼稚園 , 不過我自己就只考慮這數間.

最好 - 唔知你心中是什麼為最好,以我揾學校的多數口啤:
學之園 - 重雙語,貴d
宏福 - 雙語,$比學之園平d,校舍細d,對外個名無佢咁响
田家炳 - 超平,多入(細)德,但較屋村feel
聖多黙 - view no.1,程度淺,學費平
荊冕堂 - 平中有外籍老師

請問學之園有咩直屬小,中學?
因為間幼稚園好近我屋企..
田家炳又有咩直屬小,中學?
``幾時要遞表
     多謝解答

Don't forget ESF if you are thinking of IS.

I don't like 學之園 coz i was in their open day. Teachers are not enthusiastic. Just sitting inside the classroom and chatting!

如果您喜歡"蒙特梭利"教學法和有愛心老師, 可以考慮"平安福音堂幼稚園" 在長宏.

好緊張,,,,因為我覺得由細到大,阿媽爸都唔理我學業...我想同自己仔揀好啲,想佢行得順啲   
‹ 上一主題|下一主題