用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問各有有經驗的家長45網你會點排!! 真鐸及聖博德天主 ...
go

請問各有有經驗的家長45網你會點排!! 真鐸及聖博德天主教(蒲崗村道)邊間好D? [複製鏈接]

請問各有有經驗的家長45網你會點排!! 真鐸及聖博德天主教(蒲崗村道)邊間好D?

請問各有有經驗的家長45網你會點排!! 真鐸及聖博德天主教(蒲崗村道)邊間好D?

Re: 請問各有有經驗的家長45網你會點排!! 真鐸及聖博德天主教(蒲崗村道)邊間好D?

Re: 請問各有有經驗的家長45網你會點排!! 真鐸及聖博德天主教(蒲崗村道)邊間好D?

以我所知真鐸最近才轉主流小學,之前我也有收過他們的資料,學校環境不錯,頗新。有時我看親子便利,大多數都無comment 。我朋友同我講過,45區只有保良局錦泰或嘉諾撒比較好,不過有時選學校也要視乎小朋友的性格和學習能力。如有時間建議親自到這兩間學校,問吓家長意見。

Melissa,
Thanks for sharing...

Is there any parents' children studied in these school can share more information with me?

Hi,

真鐸學校係近一,兩年轉主流學校,所以一定會有一些舊生係學校讀書,家長要留意這點,而教學方面,因為佢都有一d興趣班收校外既小朋友,不妨試下報讀,順邊睇下學校既環境,我無記錯的話好似為期3個月。舊年聽d幼稚園老師講都好似幾好既。
之於聖博德,我仔仔今年係讀小一,詳細資料我之前講過…你可以睇番這條link:http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=867505&forum=7&20
因為仔仔現時係裏面讀所以比較了解學校既教法…
選擇學校最緊要係適合小朋友自己本身,睇完有咩資料想知道,不妨大家一起分享下。

Hi dorothy628,
Thanks for your sharing..
‹ 上一主題|下一主題