用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 急∼鋼琴比賽,報錯組別,點算呀∼
go

急∼鋼琴比賽,報錯組別,點算呀∼ [複製鏈接]

急∼鋼琴比賽,報錯組別,點算呀∼

囡囡聽日要參加亞洲青年鋼琴公開比賽,而家先發覺好似報錯組別   

同囡囡報左
John Thomson Class B
Class No.68 Grade II
"The Second Grade Book, Modern Course for the Piano"

但佢果本原來係
John Thompson's
Easiest Piano Course Part Two

請問係咪唔同架?我報之前問過鋼琴老師,佢又話係呢本,但我發覺囡囡仲有一本書係
John Thomson's
Modern Course for the Piano, The First Grade Book
"The Second Grade" 我又無喎

咁我到時係咪叫囡囡照彈呀?定係大會會取消囡囡資格呢?不過報名表要填埋參賽歌曲,又無人通知我錯喎
有無人知呀   

Re: 急∼鋼琴比賽,報錯組別,點算呀∼

唔好意思, 你真係報錯組別.
由淺至深:
1. Easiest Piano Course Part One
2. Easiest Piano Course Part Two
3. John Thomson's Modern Course for the Piano, The First Grade Book
4. John Thomson's Modern Course for the Piano
The Second Grade
這幾本是教琴十分常用的書, 你的鋼琴老師應該懂得分辨.

既然練好左, 叫囡囡照彈啦. 以往經驗係: 彈完後有工作人員同你地講你彈錯書, 張分紙只有評語, 沒有分數.
不過我覺得有評語都係一件好事.努力!

Re: 急∼鋼琴比賽,報錯組別,點算呀∼

pangpuiyee
多謝你回應~
呢個鋼琴老師真係好唔掂 :evil:
我都問左佢幾次,亦都考慮左幾個星期,因為我知囡囡程度未去到可以出去同人比 今次都係旨在參與,俾佢試下喺咁多人面前彈鋼琴,攞個經驗,我都無同囡囡講呢次係比賽,我話係演出
唉~我都唔知講咩好
上埋呢幾堂,我真係要搵過第二個老師        
‹ 上一主題|下一主題