用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 幼兒潛能訓練課程(灣仔區)
go

幼兒潛能訓練課程(灣仔區) [複製鏈接]

幼兒潛能訓練課程(灣仔區)

請問有無mami參加過幼兒潛能訓練課程(灣仔區)嫁?
個場地同環境如何?導師質素又點?我剛剛報左, 但又路過一d post話灣仔區既質素, 請有參加過的mami可否比d意見???

Re: 幼兒潛能訓練課程(灣仔區)

karmen0411 寫道:
請問有無mami參加過幼兒潛能訓練課程(灣仔區)嫁?
個場地同環境如何?導師質素又點?我剛剛報左, 但又路過一d post話灣仔區既質素, 請有參加過的mami可否比d意見???

請問係邊嫁, 同幾錢到?
可以比d detail 我嗎?

http://www.hkcs.org/cdcb/pec/course.htm
該用戶已被刪除

Oh! I've joined Wai Chai's group tim!  How about TST? is it better?

醒目開學勳章

totally agree, 前後10分鐘都是bb自己玩玩具, 選擇少, 唔好玩, 最後10分鐘話同mami 解釋遊戲意思, 其實遊戲開始時都可以簡單解釋及加上文字描述(有其他playgroup都是這樣), 另有一段時間飲水食野, 根本只有30分鐘左右, 係度哂小朋友時間, 都唔明白有咁多bk mami 推薦.

Cherie&MoMo 寫道:
上一期我帶過我個仔去灣仔幼潛, 但我同老公都覺得唔好, 人數太少, 我果班得4-5個小朋友, 仲好似好混亂咁...我個仔當時1.5歲, 居然同班會有一個未識坐o既"同學仔", 跟住先知原來校方搞錯, 咁當然幫對方調番班啦!!! 我都問過老師點解得咁少小朋友, 佢話灣仔可能遠, 所以冇乜人join.....同埋佢地好似著重玩小肌肉多d, 似如做勞作仔咁, 我個仔較鍾意唱遊, 所以玩得冇咁投入....

另外一提, 佢地一堂1個鐘, 多數頭10分鐘都用o左唻俾小朋友玩玩具, 同埋等齊其他人上堂, 跟住就玩佢地安排o既活動, 跟住臨落當前10-15分鐘老師又話要同mami傾下偈, 了解下小朋友o係屋企o既o野, 咁七除八扣, 佢地小朋友玩o既時間都係得半個鐘左右咋.
‹ 上一主題|下一主題