用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima KG 2007
樓主: kylie_mom
go

St. Rose of Lima KG 2007 [複製鏈接]

Re: St. Rose of Lima KG 2007

My daughter also admitted by St Rose. I will go to register for my daughter on 15 Feb as well.  See u then.

kylie_mom
  請問有沒有"退學信"樣本?以供参考。若有請email給我,[email protected]
謝謝

醒目開學勳章 貢獻勳章

Hi WATIlie,

你退邊間學呀?  我未準備退學信, 諗住簡簡單單話' 多謝貴校取錄小女, 但有另一間心儀kg同時取錄, 經考慮後決定退學.....'  其實早些退學, 把學位讓給後備的小朋友, 等D媽咪唔駛等得咁辛苦.  講真, 好似你咁, 遲成日先收到信, 一定'lor lor 孿', 後備D媽咪起碼等第一輪註冊先知有冇位, 真係好慘架.

我都諗緊點通知另一間kg我要辦退學, 等我都寫封簡單既信先, 唔該晒kylie_mom

醒目開學勳章 貢獻勳章

chungchung mum,

The registration day should be 15th or 16th March.  Is it a typo or you mixed up the dates?  Don't go a month earlier wor      

ChungChungMum 寫道:
My daughter also admitted by St Rose. I will go to register for my daughter on 15 Feb as well.  See u then.

請再看清楚是三月份註冊!!!   

kylie_mom
1. 小女正就讀.KG幼兒班和同時被St. Catherine Int'l KG和靈糧堂取錄K1,但最終決定選擇St. Rose of lima's KG 了,所以需要做一輪有關退學的工夫!!!謝謝你的寳貴資料 :  :

2.請問你申領了學卷未???

醒目開學勳章 貢獻勳章

我未攪學卷D野, 諗往過左CNY先, 好似5月先deadline, 未睇詳情.  你呢?  你囡囡叫乜名呀?  

有條link, 以供參考 :

http://www.emb.gov.hk/index.aspx?nodeid=5792&langno=2

你囡囡好叻wor, St. Catherine Int'l KG和靈糧堂都收左.  我下星期會寄退學信給禮賢

Kylie_ma,
我都恭喜你啫 ,我未知呀! 因為未請到假,希望可以15/3,你呢?
Kylie越大越似你呀! 一樣咁靚女。

Watilie,
遲收到信唔緊要,最緊要知道有好消息啫。
你囡囡真係好叻喎! 兩間都被取錄,你囡囡幾大呀!

Chungchungmum,
註冊日係3月15or16日唔好去錯呀!

醒目開學勳章 貢獻勳章

各位媽咪:

已取錄及會註冊之小朋友如下:

1) monkey妹 (囡:Corliss - May 2004)
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

醒目開學勳章 貢獻勳章

Florence,
個女真係越大越似我.....咁就=唔靚女, 大鑊

Monkey妹,
剛才記起之前有個post話'冇學校收, 唔知點算好', 我記得有個媽咪好好人, 自己個女都未有學校收, 知道又一村kg仲招生就叫另一媽咪一齊去報名,結果果個媽咪因囡囡病了冇去interview, 而另一媽咪個女被取錄.  我覺得呢個媽咪好無私, 想follow up睇下有冇學校收佢囡囡, check番個post, 發覺原來係你      好心有好報啊.

醒目開學勳章 貢獻勳章

kylie_mom 寫道:
Monkey妹,
check番個post, 發覺原來係你      好心有好報啊.

Thank you!     
我好開心我地d小朋友將會做同學仔     
你是否15號去註冊呀? 到時見!

醒目開學勳章 貢獻勳章

我會15號去, 到時見

各位媽咪:

1) monkey妹 (囡:Corliss - May 2004)
2) pandacat_bb (囡: Phyllis - Sept 2004)

我都以為係今個星期四註冊, 我仲約咗我mami註冊完之後去花墟買花添 好彩大家提一提咋

FlorenceChan 寫道:
Chungchungmum,
註冊日係3月15or16日唔好去錯呀!

FlorenceChan
小女己二歲九個月   

各位媽咪:

2) pandacat_bb (囡: Phyllis - Sept 2004)
3) hellololo (囡: Sam - April 2004)
[

醒目開學勳章 貢獻勳章

聖羅撤幼稚園係男女校, 唔知07年k1會有幾多男仔讀呢?  

interview嗰日我只係見到幾個男仔咋, 可能唔會太多掛
我最希望08年k1我囝囝考埋入去就好啦

monkey妹 寫道:
聖羅撤幼稚園係男女校, 唔知07年k1會有幾多男仔讀呢?  
‹ 上一主題|下一主題