用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2007 K1家長入來傾下^。^
go

創價 2007 K1家長入來傾下^。^ [複製鏈接]

創價 2007 K1家長入來傾下^。^

Re: 創價 2007 K1家長入來傾下^。^

Hi ~
我b係07年上午班,有冇幾會做同學呢?

我b讀下午班, 有冇b在何文田返學, 知唔知要幾耐車程!

miclee:你個b搭校車定自己接送?
肥司拉:我個女讀下午班, 同唔到你個b做同學添

聽講何文田公開大學上車時間是12:10,大概1:15校車便回到學校,放學就約5:50落車, 要坐1個鐘頭零五分車好耐呀!
有冇人約一起坐TAXI好過!

我b係下午班架. 希望有機會見下大家啦.
而我申請緊轉上午班, 因為e+我要做番野.
轉到上午班, 婆婆就會湊得輕鬆d囉.

點解何文田咁近都要個幾鐘至返到學校???
miclee 寫道:
聽講何文田公開大學上車時間是12:10,大概1:15校車便回到學校,放學就約5:50落車, 要坐1個鐘頭零五分車好耐呀!
有冇人約一起坐TAXI好過!
:

天使兒: o甘幾時可以知轉唔轉到上午班?
miclee:1個鍾先到學校,真係好耐禾,係咪你上車係第一站?你果邊除左搭的士有無巴士或小巴去到?

janetngan2,
咁我就唔知幾時可以bor. 因為之前打過番學校問, 佢地話要有人唔要個學位, 先可以補上. 但果時未有.
我諗要等買校服果時先知, 多唔多人放棄囉.
:cry:

天使兒:ic,我上次回校都見好多人填表申請轉上午/下午班~

janetngan2,
其實我一收到信話收, 第二日晨早已經fax封信去要求轉上午班架啦.  我仲係lunch, 上午班放學時親身同囝囝去表誠意想轉班添. 果日真係趕c我...遇到塞車...不過去到剛好放學囉.
轉到囝囝係我度返學, 放學去婆婆度...婆婆就唔使咁辛苦d, 要湊兩個時段囉.

天使兒甘轉到就真係好,唔駛老人家o甘辛苦~係呢,你囝囝係咪搭校車返學/放學?(好8添 )

hello!我仔仔係上午架,唔知住大角咀要幾早上車呢? 我見有人住深水步要7:45就上車,好似好早喎!

janetngan2,
囝囝應該坐校巴囉. 希望佢唔使太早啦. 我住深井架...都好怕要好早出門口囉.
但自己帶就會遲咗返公司...雖然我唔知要幫老公手幾耐. :
而自己帶又唔化算, 我度返學好似$820 (冇記錯的話). 起碼door to door, 唔使自己帶時行到c嘛.
咁你個b呢? 會係边度上車呢?

hihi, gary媽,
之前都係d topic同你傾過下架啦.
我之為你決定仔仔讀宣道, 係度見你都好開心.
你仔仔係上午, 我希望我仔同你仔可以做個同學仔啦!

天使兒:你住深井o甘遠,我都覺搭校車化算d~
而我就住大角咀,而家暫定自己湊返學/放學,到個女適應o左可能比她搭校車~
gary媽: hello  

hello,天使兒,我仔仔都考到宣道下午,不過覺得那裡校舍細得很,所以都係選創價! 我係怕要好早乘校車呀,因為我仔好夜訓.
janetngan2: hello! 你住大角咀嗎? 我都係喎! 不過我打算乘校車.

gary媽:係呀我住大角咀,o甘翹你都係~

hello everybody.

想問問創價英文學d什麼的, 有冇phonics學ga!
‹ 上一主題|下一主題