用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2007 K1家長入來傾下^。^
樓主: janetngan2
go

創價 2007 K1家長入來傾下^。^ [複製鏈接]

Re: 創價 2007 K1家長入來傾下^。^

HIHI, 大家今日收到創價既通知未呀?
係講上學期既書費同校服幾$$.
我地d仔女讀幼兒班d書簿費要成$1816.7, 真係估唔到bor. 雖然後面有回條問買唔買, 但我仲未諗到點選.
因為唔識.
而第一期9月份學費就扣咗註冊費同學券, 只係交$657. 就好平.

請問學卷1年$10,000,如果學校共11期,是不是除11期,應該是$909,但通告寫$833.點解????唔知係咪一定除12期呢?   

上午班

下午班
ballball411---------- 蔚蔚
Michelmcy --------- Alex
該用戶已被刪除

醒目開學勳章

yy&bb,,

我係2006 k1 媽咪..
其實 d 書費裡面包左一些書本既 vcd 所以係貴 d ..
但如果你們只是買書不會那麼貴..
睇你自己小朋友會否睇 vcd ..

上午班
elysemama--------- 巧妤(Elyse)

下午班
該用戶已被刪除

大家好~   囡囡 Angie 黎緊9月入讀創價K1下午班呀, 多多指教!

上午班
elysemama--------- 巧妤(Elyse)

下午班
AngieTinna --------- Angie

原來又係政府玩嘅數字遊戲....搞咁多野都只係一場歡喜. :-|
Oscar媽 寫道:
天使兒,

我係 2006 k1 媽咪..
其實正苦話比學券我 d 家長..都都唔知幫到 d 咩
從中又減少對學校既津貼及福利..另到學校要加學費..
即是學券係冇用架!!

不過學校要加學費真是無奈的..
$2150 小朋友係創價讀書係值得架!!

Hi Dorothy, 我都有呢個問題...
DOROTHYFAN寫道:
請問學卷1年$10,000,如果學校共11期,是不是除11期,應該是$909,但通告寫$833.點解????唔知係咪一定除12期呢?   

醒目開學勳章

yy&bb ,

其實你而家所買既書本都係放在家中給小朋友溫習..
至於 vcd 是可以除你自己買唔買都得..
如果你有一套 phonics kindgom 應該唔駛買學校嗰套..
該用戶已被刪除

hi elysemama & 天使兒

你好!我都係07年k1上午班的媽媽,我在創價topic內見你們十分鍾愛創價幼稚園,我都比你們感染了,但是我想請問下你們對創價的認識是從那裡來的,因我對創價的認識只是從bk來,因我沒有朋友的子女在創價上學,而亦只是在面試和註冊日先到過學校兩次,我打算在16號前再去學校一次.請你們講講對創價的認識給我知,讓我可以有多一點資料和信心讓孩子入讀呢間好學校,真的謝謝你們!

mimi2004

醒目開學勳章

yy&bb,

我仔仔而家係 am k1
黎緊 9 月升 k2
該用戶已被刪除

hi oscar 媽媽:

你好!你仔仔讀緊k1讀得係咪好開心呀,創價的老師係咪真係好有愛心呢?你可唔可以講多d創價的一切比我知,讓我認識多一點,其實之前我都發過一個回應如下,睇下你可否幫下我!

你好!我都係07年k1上午班的媽媽,我在創價topic內見你們十分鍾愛創價幼稚園,我都比你們感染了,但是我想請問下你們對創價的認識是從那裡來的,因我對創價的認識只是從bk來,因我沒有朋友的子女在創價上學,而亦只是在面試和註冊日先到過學校兩次,我打算在16號前再去學校一次.請你們講講對創價的認識給我知,讓我可以有多一點資料和信心讓孩子入讀呢間好學校,真的謝謝你們!

mimi2004

醒目開學勳章

mimi2004,

係仔仔未入創價之前的資料都係係 bk 所知架!!

我仔仔係上年 9 月開始踏入 k1 ..
佢由第一日自己開始返學到而家都冇喊過..
有時唔舒服返唔到學都話要返學..言之所以睇到仔仔有幾鍾意返學..而且學校不論校長,老師,嬸嬸,書記姐姐,司機叔叔都非常有愛心同耐性對每一個小朋友都非常留意唔會因為多小朋友就做唔到,
班住任會好快主意到每一個小朋友既特性..
所以你可以好放心交仔仔給創幼大家庭做小王子

醒目開學勳章

yy&bb,

你打可以電話返學校問下..

yy&bb 寫道:
Oscar媽,
我小朋友都申請緊轉上午班, 不過唔知得唔得?

[quote]
Oscar媽 寫道:
yy&bb,

我仔仔而家係 am k1
黎緊 9 月升 k2
[/quote]

Oscar媽 寫道:
yy&bb ,

其實你而家所買既書本都係放在家中給小朋友溫習..
至於 vcd 是可以除你自己買唔買都得..
如果你有一套 phonics kindgom 應該唔駛買學校嗰套..

Oscar 媽

唔好意思, 我想問吓咁佢地上堂要不要用書, 如果我唔買vcd 係唔係都足夠呢 (因我都有phonics kids), 因佢d vcd 都好貴呀 :cry:
去個人網頁睇吓有冇嘢要買, 如有可pm我代買。

醒目開學勳章

sweetman,

小朋友上課既書本係老師有一本好大本架!!!
我地買既一樣..所以唔洗擔心...

Hi,
我現找到一褓姆車每天由東區到九龍塘(9月開始).
但要有3人,請問有無人正找BB褓姆車呢?因劍明無車到東區.
pls contact me:
[email protected]

many thanks.
‹ 上一主題|下一主題