用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2007 K1家長入來傾下^。^
樓主: janetngan2
go

創價 2007 K1家長入來傾下^。^ [複製鏈接]

Re: 創價 2007 K1家長入來傾下^。^

Hi, mimi2004,

我最初對創價的認識也是從bk來的 之後便上學校網站, 再睇埋視學報告, 又再參考過來人意見, 覺得創價係一間透明度好高, 好有心辦學既學校, 上下一心, 好有團体精神既學校.

係幼兒階段我希望我既小朋友從小徳行良好, 心地善良, 有求知慾; 我覺得創價是附合我的理想, 所以選了創價

其實條條大路通羅馬; 選一間附合自己要求, 適合自己小朋友則可; 沒有一間是最好, 也沒有一間是最差的, 只不過是適合與否的問題要緊, 同埋學校辦學之心是否以學生為重    

醒目開學勳章

allyri,

創價有校車到各區架!!
所以你可以去第二個 tp 問..

請問校車資料係咪要16/6先知?  我住將軍澳區, 請教各位下午班返放學時間會幾點呢?  

醒目開學勳章

AngieTinna,

你可以過 2006 k1 問將軍澳校車時間,會有媽咪答你架!!
pm 放學時間係 4:40 ..

Hi Oscar 媽,

好多謝你的回應.我仲有d問題想問就係學校多唔多親子活動?課餘學校有沒有興趣班(當然係自付啦)?有沒有暑期班提供?咁你小朋友有沒有在外面學其他興趣班和暑期班?sorry太多問題...

mimi2004

hi elysemama,

好多謝你同我分享對創價的認識,我而家安心好多了,thanks!

mimi2004

醒目開學勳章

mimi2004,

學校都有好多親子既活動..
課餘學校沒有興趣班..不過定期會有傳單派給家長..
睇興趣班..通常有些班只 for 創幼學生

我仔仔而家學緊畫畫, golf,
暑假班有游水同一星期上 2 日 3 小時既興趣班
包括 1 小時英文, 1 小時國語, 1 小時手功

Oscar媽

唔該哂, 咁我都係唔買d vcd住啦, 到真係要用先至去買啦, thank you.
去個人網頁睇吓有冇嘢要買, 如有可pm我代買。

hi oscar 媽,

你意思係定期會有傳單派給家長是在校外學嗎?貴唔貴?多唔多學生join in ?

mimi2004

醒目開學勳章

mimi2004,

應該都多..唔係太貴..

Hi 各位,
我囝囝都係下就班呀,都係填左form轉上就班,不過學校都係話要過左16號睇下有無位先知,我住青衣,請問各位知唔知校車有無由青衣返創價呢,我唔係好想搭街車呀,Thanks!

我女女出年入讀k1,對創價都好有好感,請問知唔知大約幾多小朋友一班呢?同埋難唔難考?會考d咩呢?派上下/午班係咪先跟家長的意願呢?唔好意思、咁多問題。唔該晒!

HI,
睇你哋咁講,
我都諗諗唔買嗰啲VCD住喇!

elysemama,
其實坐校車係最方便,
但係如果車程太長時間又怕個仔辛苦囉!

Oscar媽,
你真係好肯幫人呀!
希望第時喺學校可以識到你啦!

jk923,
我睇佢哋既視學報告同明報有篇訪問都係讚好好,
而且聽過有啲小朋友讀過既家長都超讚,
又係我同老公都鍾意既活動教學,
所以就成為咗我哋既首選喇!
至於面試時考乜?
都係問吓啲玩具係咩食物呀?
平時帶小朋友去邊度玩呀?
問我認為教小朋友最困難係咩呀?......

醒目開學勳章

hi,各位
我個大女今年會考幼稚園,我都好鍾意創價,我間中會睇下有關創價既topic,不過我女女好情緒,佢又慢熱,我好驚佢唔得呀,有冇tips會係點,同埋我又驚自己答錯野,係咪通常10月交表架?
唔好意思呀,好多野問,因為真係好想囡囡做到創價小公主(我見其他topic講,老師稱呼小朋友做小王子,小公主)

醒目開學勳章

Pinocchio,

學校每一個區都有校車返學校..唔會搭街車架!!

Hello 各位,

我仔仔今年九月都入讀創價上午班,我覺得今年學費加

Hi,

司機叫"馬叔"好好人!他載別間學校是"禮賢",因創價不是有太多學生搭青衣線.

Oscar媽
thanks a lot.:

Oscar媽 寫道:
allyri,

創價有校車到各區架!!
所以你可以去第二個 tp 問..

Oscar媽,
係呀...咁就放心啦,我16號返學校會再問清楚校車既資料呀,真係唔該晒你呀    

bosco,
你會住青衣邊度呀,我住青泰苑呀,會唔會同你個b一齊上車呢   
‹ 上一主題|下一主題