用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 倒數仲有2個月就放榜
樓主: CHUCHU
go

倒數仲有2個月就放榜 [複製鏈接]

Re: 倒數仲有3個月就放榜

Hi 錫仔媽咪,

Thanks for your sharing ! 星期四學校開家長會,希望可以有更多資料分析,然後再決定點揀。希望仔仔能升上 Band 1 啦!祝大家 D 仔女都派到心儀的中學 !

Wendypykwok說:

希望仔仔能升上 Band 1 啦!祝大家 D 仔女都派到心儀的中學 !

錫仔媽咪說:

就咁話啦!  總之就祝大家選擇了那一間, 那一間就有位給你的孩子啦!

錫仔媽咪

錫仔媽咪錫自己的BB! 也錫大家的BB!:-P :-P 兩個寶貝已進中學. 喜愛與家長交流哺乳,親子,子女入學部 署及學習方面的心德. 祝大家快樂! :-P :-P

希望大家都順順利利 一定得,sure win yeah !

錫仔媽咪,
真係好多謝妳嘅關心同分享
呢個真係關鍵嘅時刻(填表),
我亦相信有很多愛錫子女的家長都會冇覺好訓,
我自己亦多晚失眠,
當交表之後我就會以平常心看待,
在此祝願各位的子女都能派往心儀中學   

sukiwong95 寫道:
錫仔媽咪,
真係好多謝妳嘅關心同分享
呢個真係關鍵嘅時刻(填表),
我亦相信有很多愛錫子女的家長都會冇覺好訓,
我自己亦多晚失眠,
當交表之後我就會以平常心看待,
在此祝願各位的子女都能派往心儀中學   

sukiwong95 和其他媽咪,

不用客氣.

其實我也經歷過不少忐忑不安的日子, 幸好每次都是順利過關, 說起來也要多謝身邊的朋友教路和提早悉心部署.

我們大家都要放鬆些. 更要體諒我們的仔女個個都為升中盡晒力 (其中原因都是不想爸媽失望, 真係乖仔乖女來的, 不要給他們壓力了. 如果可以, 弄些美味小食給他們, 實知媽媽錫晒佢地, 大家的感情就在此增進啦.

再祝大家都好運!
錫仔媽咪錫自己的BB! 也錫大家的BB!:-P :-P 兩個寶貝已進中學. 喜愛與家長交流哺乳,親子,子女入學部 署及學習方面的心德. 祝大家快樂! :-P :-P

CHUCHU,Wendypykwok,Sammy_007,ANChan59, sukiwong95, Maggie124等媽咪

各位媽咪交了表未呢? 不知你們緊張完未? 我知你們一定是仲擔心的. 記住不要太擔心影響心情和健康啊.

祝你們好運啊!

錫仔媽咪,
妳真係好有心呀
我已經交咗表啦!
而家輕鬆了很多,
但心裹已作了最壞打算,
如派了一間極不願意的中學,
到時都要好似顛婆咁四圍撲

想補充一句 : 多謝晒所有有心人的祝福, 希望承你哋貴言,
派到心儀的中學     

真係可憐天下父母心,希望七月十日,個個都可以派到心水校,快些到七月十日便好了!真難眠呢!又驚揀錯唉!快些到那天便好了!!!     

錫仔媽咪,
有心有心
兩日前交左啦,廢是左唸右唸,交左之後成個人鬆晒
祝各位媽媽7月10號放榜後齊齊去飲茶                                                             :pint:  :pint:  :pint:  :pint:  :pint:  :pint:  :pint:  :pint:  :pint:

各位媽咪呀,

1. 你們為子女揀的學校, 一定是考慮過多方面的因素而決定的. 請你們跟自己說, 我的選擇是正確的. 我對自己的決定有信心.

2. 過往的抽籤結果是超過百分之60多的學生派到首三志願; 大家的機會都好大的. LET'S LOOK FOR THE BEST.

3. 小朋友與某某學校都有他們跟學校的緣份, 跟同學的緣份. 我們順其自然. 世事好微妙的, 條條大道都可以通羅馬的.

4.  開始準備小朋友的終期試吧. 幫小朋友拿返張靚靚的六年班成績表, 好有用的.

我們繼續互相支持吧.

非常同意!睇完你的意見,當堂開心晒!無錯!真係現便要看小孩跟學校的緣份了,各位家長相信巳盡晒力及腦汁了。預祝大都成功,沒有白費多晚的腦力                     

錫仔媽咪,

多謝鼓勵!多謝關心!上個禮拜一交咗表lu,比老師改過,雖然有d後悔,但都算放下心頭大石,希望順順利利啦,頭三志願是旦都好,都滿意架啦. 最好就面試果兩間ok就更好啦 :

Maggie124,

到時大家都得咗,係米飲茶呀? 好呀好呀 嘻嘻!我係到發更夢呀 祝各位全部BK友d仔女都入到心儀中學啦,唔駛7月10號四圍榺

Hope all dreams of the parents coming true.

各位媽咪,

我好明白你們的心情, 其實當天我的仔面試完, 等學校的信的時候, 天天都心急如焚, 成日打電話接受朋友輔導, 講的是同一話題, 有時好high, 有時又好down, 個心就係掛住掛住, 直至收到學校信通知會給個位我的仔, 自己簽署好, 都要再拿去學校, 待學校真的蓋上章, 個心才放得下. 所以你們話我點會唔明你們仲要等咁耐D日子真的不易過…..好在…大家’人才仔仔’, 可以互相鼓勵和安慰. 記住啊, 這些日子會過去的. 希望你們都好似我咁, 順順利利.

嗱, 好似Maggie 話一樣.
祝各位媽媽7月10號放榜後齊齊去飲茶                  
Maggie124 寫道:
錫仔媽咪,
有心有心
兩日前交左啦,廢是左唸右唸,交左之後成個人鬆晒
祝各位媽媽7月10號放榜後齊齊去飲茶                                                             :pint:  :pint:  :pint:  :pint:  :pint:  :pint:  :pint:  :pint:  :pint:
‹ 上一主題|下一主題