用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 倒數十九日就派彩,你們緊張嗎?
樓主: bjjm
go

倒數十九日就派彩,你們緊張嗎? [複製鏈接]

Re: 仲有一個月就派彩,你們緊張嗎?

派彩個日唔知要做d咩呢?
係咪立即要去登記呢?
你地會唔會帶埋小朋友去呀?
因為老公會一齊去,冇人湊小朋友,要一齊去有影響嗎?
[img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid131/p0b7e1bd93a444e61d3fd5b3fc63c4bc7/f7adb1c9.jpg[/img]

路過,我都好緊張,因為我個仔都係應屆生,希望大家得償所愿

我會請假一早去睇結果,橫豎果朝都冇咩心機做野,我都諗緊好冇帶埋個仔去,佢唔去我動作快d呢.你地呢?
該用戶已被刪除

如果派得唔好要去叩門, 要帶d乜    

我都好緊張, 發夢都想派到第一意願    

好緊張, 唔第一都第二

想問下當日放榜, 幼稚園又安排學生當日9-12:30pm影畢業相點算?  幼稚園點解咁奇怪?  我個外甥重要家長日, 當日先派成績表? 有無家長係經歷過咁嘅情況, 如果當日派唔到, 阿仔係學校, 又要搵學校, 咪好煩?

我之前發夢派到十一志願. 立即起身同老公講, 我睇番第十一志願間學校都ok. 喺遠咗啲.
我阿囝間學校都有嘢攪, 不過唔重要, 喺啲親子活動日, 所以我唔去啦, 費時到時派唔到心儀學校, 盞影響阿囝玩心情. 當日都喺叫定阿媽入離睇著阿囝, 等自己去睇結果, 唔開心都唔洗比阿囝見到.

我唸如果有私校做backup會無咁驚.

我想問下6月2日派彩, 咁幾多號去註冊? 是否間間學校不同? 可唔可以授權第二個人去註冊? 我返緊新工, 唔係咁方便請假

hoganmama

有報私校,吾驚(我的第一志願好多人簡,一定派吾到放心)

如果派唔到心儀的津小, 是否張註冊証會交比私小(已取錄), 唔駛去派到嗰間津小註冊呀?

路過,我個仔都是今年K3,好好彩第一輪己經掂咗.好明白大家的緊張心情,希望個個都心想事成!

Hehemum 寫道:
想問下當日放榜, 幼稚園又安排學生當日9-12:30pm影畢業相點算?  幼稚園點解咁奇怪?  我個外甥重要家長日, 當日先派成績表? 有無家長係經歷過咁嘅情況, 如果當日派唔到, 阿仔係學校, 又要搵學校, 咪好煩?

我同你一樣,個仔果日影畢業相,我問過校長,佢話就算派得好or唔好當日係無任何

想問下各位媽咪
如要做profile給幾間小學,是每間給一份嗎?
咁內裡的資料/相片/cert全部要copy?還是比正本?
封面是畫幅畫(小朋友自己畫)+寫上姓名......還有什麼呢?

謝謝

各位 ,請問應該現在先取校長推薦信待六月用嗎?

me too.靠運氣no way
政府政策 點可以信佢
bighug 寫道:
好彩有私校 back up,冇咁緊張 : [/quote]     
‹ 上一主題|下一主題