用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 般咸道官立小學 般咸道官立小學
go

般咸道官立小學 [複製鏈接]

冬日勳章 熱血金章

般咸道官立小學

般咸道官立小學正式開張
歡迎大家發言討論

般官...英文書

請問"般官", 係米好難入...英文教科書用邊間出版社.

Mickey27,
般官真係好難入, 因為一年得兩班小一, 仲要扣埋有兄姐必入既學位, 所以07年都係得29個位收生!
英文書出版社係Oxford
For yr ref, 呢間學校唔會太谷小朋友讀書, 所以我個仔都讀得好開心, 好鐘意返學!  

原文章由 Mickey27 於 07-9-27 09:16 硐表
請問"般官", 係米好難入...英文教科書用邊間出版社.

想問吓學生的中文和英文程度如何?  因為NSS中英文好重要. 如小學不打好基礎, 中學很難追.

原帖由 GaryF 於 07-9-27 13:46 發表
Mickey27,
般官真係好難入, 因為一年得兩班小一, 仲要扣埋有兄姐必入既學位, 所以07年都係得29個位收生!
For yr ref, 呢間學校唔會太谷小朋友讀書, 所以我個仔都讀得好開心, 好鐘意返學!  
...

我個朋右6月13日去報名仲有3個位, 點會好難入?

請問你可唔可以share 一年級的書單黎參考呀? 我個小朋友都將般小放第一志願呀

原帖由 GaryF 於 07-9-27 13:46 發表
Mickey27,
...
‹ 上一主題|下一主題