用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍城浸信會禧年小學 禧年小學學校網址如何?
go

禧年小學學校網址如何? [複製鏈接]

妳們覺得禧年小學學校網址如何? 有什麼地方要改善? 有什麼地方獲讚許呢? 請發表吓意見.
   0    0    0    0

醒目開學勳章

禧年個網我估需要做一次大update, 至少佢d 相"校園遊蹤" 都好舊, 例如個雨天操場家下都有空調. 教職員都有d 唔同.
最好個 frontpage 簡單d.
唔知家長係咪可以用佢地個內聯網?

我覺得個網站都算唔錯. 但可以加添d班相, 咁我們做家長, 都想知亞囡亞囝d同學仔.  她們應該要更新下教職員幅相. 好似唔夠近期.
另外家教會好像沒有更新資料. 我見過亞女的表姐學校網站, 她們還幫d老師開個人信箱, 咁d家長可以在網上問下問題, 等d老師有時間回答, 可以了解仔女多d.

醒目開學勳章

禧年個網站家下都開始update. 校長叫d家長留意下個"活動日誌" 先. 下星期會比內聯網個password 我地.

http://www.haynien.edu.hk/active-news.html

1/9-2/9不要帶課本
1/9-5/9放學時間為12:25

醒目開學勳章

原帖由 elainepekkle 於 08-7-17 00:17 發表
我覺得個網站都算唔錯. 但可以加添d班相, 咁我們做家長, 都想知亞囡亞囝d同學仔.  她們應該要更新下教職員幅相. 好似唔夠近期.
另外家教會好像沒有更新資料. 我見過亞女的表姐學校網站, 她們還幫d老師開個人信箱,  ...

今日迎新原來已經張小一d相放左上去,
你可以去小一小二學習園地--->
一年級班相 1A__1B__1C__1D

km1357,

係呀! 已經看過班照了! 真快呀!
今晚個囡突然同我講感想,說覺得幼稚園的老師比較嚴,小學的老師無咁嚴喎! 我笑笑口說"咁就好囉!",不過心想你遲些就知呀!

原帖由 km1357 於 08-8-30 23:04 發表

囡囡媽

係呀! 真係好快wo! 值得一讚! 唔通新人事, 新作風, 不過最好是轉向好, 而不要向後退. 我聽校長說, 遲d還會有老師的email 通知大家,如果家長或同學有問題可以問吓問題. 實在太好了. 你們估她們會不會有人留意我們的討論區呢?
原帖由 km1357 於 08-8-30 23:04 發表

醒目開學勳章

我估都有老師會留意呢樹. 不過我地都無乜唔見得人.

沒錯! 我地都無乜唔見得人! 如果真是有人留意, 我們更加要有意見就要快發表. 哈哈
學校穿校服model 都換了人呢! 我估學校全體老師合照, 可能要等123studio星期四來為學生拍攝時先影.
原帖由 km1357 於 08-9-1 17:26 發表
我估都有老師會留意呢樹. 不過我地都無乜唔見得人.

e度係公開平台、預左比任何人睇、我地祗係平咁文流、如果禧年老師係到嚟睇到我地一班家長對學校有任何意見最好回校反應一吓就好喇﹗

醒目開學勳章

開左學幾日, 禧年個網真係update 左好多野.
岩岩download 左佢地個校曆表. plan 下有無時間可以同呀仔去玩.

hi 妳們有沒有發覺學校個網址到, 唔見咗個家教會呀?

醒目開學勳章

原帖由 elainepekkle 於 08-9-8 15:07 發表

聽講其他小學已經派左家教會通告, 叫d 家長加入. 今年新校長唔通取消左家教會, 不過佢地之前又話需要d家長義工..

HI, 原來個家教會放咗係小一小二學習園地之下. 遲些還有個親子旅行呢!

原帖由 elainepekkle 於 08-9-8 15:07 發表

醒目開學勳章

原帖由 elainepekkle 於 08-9-14 15:27 發表
HI, 原來個家教會放咗係小一小二學習園地之下. 遲些還有個親子旅行呢!

係播, 11月29日星期六第八屆家長教師會就職典禮暨親子旅行
唔知去邊呢?

醒目開學勳章

有又新相喇!
開學禮 [1-9-08]
學校簡介會[12-9-08]

睇下見唔見你地同d 囝囝囡囡.

看了, 但唔見女兒有份. 你呢?
原帖由 km1357 於 08-9-18 16:16 發表
有又新相喇!
開學禮 [1-9-08]
學校簡介會[12-9-08]

睇下見唔見你地同d 囝囝囡囡.

醒目開學勳章

原帖由 elainepekkle 於 08-9-18 17:11 發表
看了, 但唔見女兒有份. 你呢?

見呀, 第一張行最頭個男仔..

hi 妳們有否入過學校的內聯網? 好像沒有什麼看的. 不過係有好多唔同科的網址提供.

大家有沒有覺得學校d相質素唔係幾好? 有時都看不清楚相中人, 可能她們用的解像度太低啦, 但我就覺得會浪費珍貴的時刻.
‹ 上一主題|下一主題