用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 北大亞太兒童朗誦節2008
go

北大亞太兒童朗誦節2008

8月22日typhoon no. 8, 比賽取消
之後主辦單位一直無聯絡我
連日來不停至電主辦單位, 無人接聽
之後負責人email 回覆會稍後安
我又多次至電主辦單位,
最後有職員話28號會有email 或電話通知
如28號後仍無電話才call 佢地

點知...
原來28號已比左賽
火都黎...

我call主辦單位, 佢話晤好意思
只是在北大網公佈
無特別通知家長

我要求與負責人對話
起初佢晤比
最後我發惡
有個王先生話已email 通知左la
我話無
佢話可能漏左我
我問有幾多家長無被通知
佢晤答
只是一句d費用撥去下年比賽la

haha
辦教育的需知道,小朋友對參與比賽充滿喜悅、期盼。無論得獎與否,四歲的小朋友4個月來的努力練習及時間、家庭和老師的心血及時間及安排訓練的費用,都比他們的疏忽和不適當安排打掉了。
我更遺憾他們說把申請費撥到明年的比賽。 在他們的角度家長和小朋友只是在乎金錢嗎?

我的女兒一直期待這個比賽
每晚她都有練習
並問我幾時比賽?
錯作為mama, 心好痛!!

有媽媽有同樣遭遇嗎?
消委會話會跟進

你們有suggestion 嗎?

[url=http://[/url]

醒目開學勳章 王國長老

哎, 北大又真係....成日都無黎"搭烚", 都唔係第一次攪活動架啦, d安排都係咁差
上次去比賽, 有個小朋友玩chair, 夾到隻手滴晒血, 個媽咪panic到尖叫搵人幫手又話打999, 北大職員都唔識反應(起碼都幫佢出去搵場地職員丫.....)
不過傳藝比賽都唔好得多架喇............

如果我個小朋友係咁, 我都嬲死! 我就係上北大個網搵比賽資料, 佢都唔update, 我以為未有資料, 到我打去問已經太遲(right! 個x人電話成日無人聽) 聽你咁講完, 可能係我好彩至真!
原帖由 euka 於 08-8-29 02:51 PM 發表
8月22日typhoon no. 8, 比賽取消
之後主辦單位一直無聯絡我
連日來不停至電主辦單位, 無人接聽
之後負責人email 回覆會稍後安
我又多次至電主辦單位,
最後有職員話28號會有email 或電話通知
如28號後仍無電話才call ...

順便講多句.分粵語/普通話/英語,deadline是9月12日.詳請自己上網睇,或可以問學校.希望這些資料對你有用.

睇過其他標題,都話哩個比賽安排好差,不如你考慮吓"校際朗誦節",哩個比賽是比全港九中小學學生參加,要經學校報名,應該無特別要求,只要是日間/全日制學生就得.有網頁:http://www.hksmsa.org.hk/
認受性高好多,安排有系統,D評判是資深教師.
好似去到幼稚園學生都可以參加.

原帖由 Do_Do 於 08-9-4 10:05 發表
哎, 佢地原來真係咁差...........

我個仔都係因為22/8颱風而改左呢一日比賽, 我問番我老公, 原來係普通話老師打俾我地覆我地改期到28/8的, 如果北大真係無通知你地, 真係好差wo!
佢地當日比賽, 其實都好混亂, 我都 ...