用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 SRL 08年K2
go

SRL 08年K2 [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=897777&extra=page%3D1&page=1 ~~ PART 1

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1185817&extra=page%3D1&page=1 ~~ PART 2

低仁班

Alexliu - 廖倬誼

Beebee234 - 劉樂林
Chiomama- 陳琬穎 (Wing Wing)
Florence - 郭俙僮 (Heili)

Hayley04 - 歐陽曦晴 (Hayley)
Irene_ChunMa - 關欣雋

ShinTeresa - 梓瑩
Taifiona - 劉穎澄 (Zoe)
瑜媽 - 陳珮瑜 (Allie)
zoe媽咪 - 翁沅婷 (Zoe)

低信班

alvinamami - 伊彤
Charles2007 - 宋樂兒
ChungChungMum - 伍芷儀
heiyan.mami - (YanYan)

JanYiuMa- (Janyin)
Joeymak - 潘浠婷
Koko39 - 陳可蕎
Kylam - 林紀妤 (Luna)
Kylie_mom - 陳沅盈 (kylie)
Monkey妹 - 周晴 (
Corliss)

Pandacat_bb - 林彥彤 (Phyllis)

schau28 - 楊斯渝(vanessa)

低望班

candice.mo - 鄭煦凝

ccchow1109 (Derek) -  周諾桐
Haulammama - (巧琳)
Phoebekk - 吳海琳 (Kelly)

Kemmy - 楊善文
維尼BB - 張焯琳
wonnie - 霍芷郴

低誠班

梓晴媽媽 - 梓晴
Fifi12 - (Eunice)
Polycotton - 伍芍潼
Sumsumbaby - 朱穎心

低愛班

Hellololo

0    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

hi,

大家好, 新 嘅學年我地都開個新topic先!!

sorry.我都係尋日入唔到先知轉左新網, 唔怪得之舊post無人回應啦

醒目開學勳章 貢獻勳章

囡囡話返學好開心....仲話同李依諾, 鄭伊荇一齊坐添(我話點解得3個同學一張枱) 佢就話係咁少

尋日我同囡囡返學, 可能落雨關係, 老師無同小朋友排隊去洗手同洗手間, 只係叫小朋友唧消毒劑搽手, 有部分老師就叫佢地去洗手間, 之後就上樓梯, 我見好多校車小朋友都成9點過後先返到.

我望上去, D小朋友係門口個書包櫃睇來睇去, 搵來搵去, 我估計係搵自己個名/相放書包, 攪左一輪, 我見陳老師行出課室叫小朋友拎返書包入班房.

感覺有D亂

yes ar, 昨天是有些混亂. 雖然是升了k2但是始終是第一天上學. 我個人認為應該有位助教站是課室門外好些lor.

沅盈媽媽,
校車問題解決了???

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 schau28 於 4/9/2008 10:48 發表
yes ar, 昨天是有些混亂. 雖然是升了k2但是始終是第一天上學. 我個人認為應該有位助教站是課室門外好些lor.

沅盈媽媽,
校車問題解決了???

sorry,  尋日認唔到妳, 未....校長介紹左一個街車俾我問, 點知佢都係唔做個邊, 我都幫妳問埋, 答案一樣

kylie_mon,

謝謝你提醒我喎!
如果唔係我仲"檬盛盛"添

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 FlorenceChan 於 4/9/2008 11:04 發表
kylie_mon,

謝謝你提醒我喎!
如果唔係我仲"檬盛盛"添

我都唔係醒妳好多, 我都係尋日入唔到先知咋

thanks a lot

唔打緊wor我認到妳就可以啦!!!!

我還可以因為新姐姐應該會是9月20日, 婆婆還要挨多2個星期. 但是妳就不是比較煩腦, 等我叫阿媽留意一下她附近的街車啦!!!!!

原帖由 kylie_mom 於 08-9-4 10:56 發表

sorry,  尋日認唔到妳, 未....校長介紹左一個街車俾我問, 點知佢都係唔做個邊, 我都幫妳問埋, 答案一樣

我都是昨天才知道轉了posting。

請問有沒有聽到小朋友們話要帶月餅回校?

醒目開學勳章 貢獻勳章

我個囡都無講話要帶月餅呀
原帖由 zoe媽咪 於 08-9-5 09:12 發表
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

Dear all,  

Haven't visited the Baby Kingdom for quite a long time.  Just to say hi to all of you!!!

monkey妹,

I also heard nothing from my daughter as well.

原帖由 monkey妹 於 08-9-5 09:48 發表

阿媽剛剛致電又有新政策, 以後接放學的家長要上課室接.
但對於低信就不太好, 剛剛媽咪要11:20分先可以接到阿囡仲要囡囡是姓"楊".....  
校長的通告話大迫wor,但是都唔明白往年都是這樣接放學架啦.... 另外, 迫都是因為開學初期者(因為好多家長都放炸)....  
我真是worry如果日後校車要泊入學校阿囡都唔知何時先返到屋企.... 其實好多時都認為學校後知後覺...

請問大家有無入內聯網, 新的學年是不是應該有新的login password??

I have just tried to login into SRL's intranet, the old password still working.  However, our daugthers' school number have already changed from "K1..." to "K2...".

原帖由 schau28 於 08-9-5 11:24 發表
請問大家有無入內聯網, 新的學年是不是應該有新的login password??

Thanks so much....

原帖由 ChungChungMum 於 08-9-5 12:06 發表
I have just tried to login into SRL's intranet, the old password still working.  However, our daugthers' school number have already changed from "K1..." to "K2...".

剛剛和阿囡通完電話, 她負責bring月餅.. 她話每個小朋友負責不同的東西...有些要bring水晶梨..  

原帖由 monkey妹 於 08-9-5 09:48 發表

原帖由 zoe媽咪 於 08-9-5 09:12 發表

我都是昨天才知道轉了posting。

無聽囡囡提喎!

each student brings different things on Mon. Hayley brings moon cake. Some bring others.

原帖由 FlorenceChan 於 08-9-5 14:55 發表

無聽囡囡提喎!

彤彤都冇講要帶野, 頭先問佢, 佢話等諗下先喎, 諗咗一陣佢話帶嗰啲佢唔知叫咩, 比佢激C, 叫佢再諗, 佢就話帶月餅, 都唔知真定假
‹ 上一主題|下一主題