用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖安德烈小學 08聖安德烈ma ma報到區
go

08聖安德烈ma ma報到區 [複製鏈接]

我囡囡第一輪入左..20分..
我未有小朋友讀小學..
以後好多野請教大家..

0    0    0    0

原文章由 suki2000 於 07-12-2 16:19 發表
我囡囡第一輪入左..20分..
我未有小朋友讀小學..
以後好多野請教大家..
http://www.oicq88.com/qq2005/zq/oicq88/qq/biaoqingimages/pig6.gif

Hello! 我仔仔都係第一輪入咗...15分...

原文章由 JaJaMama 於 07-12-10 09:44 AM 發表

Hello! 我仔仔都係第一輪入咗...15分...

我囝囝都係第一輪入左..15分... 多多指教

可唔可以分享下, 為甚麼第一輪就揀sa?

08聖安德烈ma ma報到區

hello

我囝囝都係第2輪入左......

你地囝囝囡囡讀邊班....我囝囝1F

原文章由 janan 於 08-7-14 18:03 發表
我囝囝都係第一輪入左..15分... 多多指教
我有一個仔仔, 5/11/02出生

原文章由 carmen_lai 於 08-7-16 16:45 發表
hello

我囝囝都係第2輪入左......

你地囝囝囡囡讀邊班....我囝囝1F

我囝囝都係1F 喎... 佢地係同學仔

好開心搵到同班同學.........多多上來 talk talk

你囝囝邊間 kindergarten????

原文章由 janan 於 08-7-16 22:33 發表

我囝囝都係1F 喎... 佢地係同學仔

原文章由 carmen_lai 於 08-7-17 08:59 發表
好開心搵到同班同學.........多多上來 talk talk

你囝囝邊間 kindergarten????

我囝囝讀宣美... 你呢??

me 2

who are U?  PM me name of your 囝囝????

原文章由 janan 於 08-7-17 09:35 發表

居然可以搵到同學仔媽咪.....

原文章由 janan 於 08-7-17 09:35 發表

原文章由 carmen_lai 於 08-7-17 13:32 發表
居然可以搵到同學仔媽咪.....

哈... 相認完畢... 將來要多多照應...

無錯, ,要多D交流......

原文章由 janan 於 08-7-17 15:16 發表

哈... 相認完畢... 將來要多多照應...

08聖安德烈ma ma, 請問你地知唔知係咪今個暑假, SA無活動/功課安排比小一新生??

janan

你8月尾會唔會join仔仔試返學呀.... 一齊呀????

仔仔今天 last day...佢話有d唔捨得.....

宣美其實幾好....

原文章由 carmen_lai 於 08-7-18 17:58 發表
janan

你8月尾會唔會join仔仔試返學呀.... 一齊呀????

仔仔今天 last day...佢話有d唔捨得.....

宣美其實幾好....

你話8月28號... 新生適應日... 多數會去, 可能會同囝囝一齊試撘校車... 試下啲飯盒得唔得... (睇BK有啲家長話啲飯盒好似唔係幾得... 要睇下駛唔駛帶飯...)

我覺得奇怪... 點解SA 無暑期作業?? 但係通告就要新生9月1日帶暑期作業喎... 我以為我漏咗添!

我囝囝都話掛住宣美啲同學仔... 我覺得宣美啲老師好好

They were vy vy happy today. They hv 3 parties to celebrate and exchanged telephone no.

I received one phone call from my son's classmate. But I was at the street and was not with my son.......

My son also vy vy concerned whether he've got the phone no. of one of his classmate......

Miss Suen Mei ......  3 yrs there....how abt ur son

原文章由 janan 於 08-7-19 00:01 發表

你話8月28號... 新生適應日... 多數會去, 可能會同囝囝一齊試撘校車... 試下啲飯盒得唔得... (睇BK有啲家長話啲飯盒好似唔係幾得... 要睇下駛唔駛帶飯...)

我覺得奇怪... 點解SA 無暑期作業?? 但係通告就要新生9 ...

原文章由 carmen_lai 於 08-7-19 00:19 發表
They were vy vy happy today. They hv 3 parties to celebrate and exchanged telephone no.

I received one phone call from my son's classmate. But I was at the street and was not with my son.......

My  ...

我囝囝响宣美讀咗兩年咋, 可能因為加埋轉咗班, 同啲小朋友無三年感情咁深...

我只係覺得好難得好多老師都好關心學生, 好多嘢都關顧到, 呢個係我覺得宣美的最大優點!!

yes.... agreed

希望小學都有咁好既老師....

你有幾多小朋友....我1個

原文章由 janan 於 08-7-19 23:32 發表

我囝囝响宣美讀咗兩年咋, 可能因為加埋轉咗班, 同啲小朋友無三年感情咁深...

我只係覺得好難得好多老師都好關心學生, 好多嘢都關顧到, 呢個係我覺得宣美的最大優點!! ...

原文章由 carmen_lai 於 08-7-20 08:10 發表
yes.... agreed

希望小學都有咁好既老師....

你有幾多小朋友....我1個

我有兩個囝, 就黎生第三個
你8月9日會唔會去宣美個gathering??
‹ 上一主題|下一主題