教育王國

標題: 08-09崇真K2繼續Talk [打印本頁]

作者: sleepingbo    時間: 08-7-25 21:27     標題: 08-09崇真K2繼續Talk

08-09崇真K2繼續Talk
作者: namnam320    時間: 08-7-26 10:38

低勇班嵐嵐,報到!
作者: sleepingbo    時間: 08-7-26 13:28

welcome~welcome~
原文章由 namnam320 於 08-7-26 10:38 發表
低勇班嵐嵐,報到!

作者: mattwoo    時間: 08-7-26 13:35

低禮班am.  room : 101

click for my photo :
http://picasaweb.google.com/woopokyin/July2008/photo#5224545828954098530

[ 本文章最後由 mattwoo 於 08-7-26 13:39 編輯 ]
作者: sleepingbo    時間: 08-7-26 13:37

am or pm??
原文章由 mattwoo 於 08-7-26 13:35 發表
低禮班 rm : 101

作者: sleepingbo    時間: 08-7-26 19:25

請問今年學費有加嗎?
作者: lala1125    時間: 08-7-28 13:36

原文章由 sleepingbo 於 08-7-26 19:25 發表
請問今年學費有加嗎?

SAME !
作者: sleepingbo    時間: 08-7-28 15:16

Thanks!!
原文章由 lala1125 於 08-7-28 13:36 發表

SAME !

作者: 10022004    時間: 08-7-28 17:49

hello, 大家好! 記得我嗎?

我小朋友下年讀低禮班呀! 你地呢?

今日收到校車的通告, 大家收到未呀? 下年只係交10個月錢, 以我的地區, 就加左23蚊. 我計算過架喇! 都係差唔多, 無乜點加! 但要留意, 9-11月我就每月要多交20蚊, 因為有個燃油附加費可加可減機制麻.

原文章由 sleepingbo 於 08-7-28 15:16 發表
Thanks!!  

作者: lala1125    時間: 08-7-29 13:46

原文章由 10022004 於 08-7-28 17:49 發表

今日收到校車的通告, 大家收到未呀? 下年只係交10個月錢, 以我的地區, 就加左23蚊. 我計算過架喇! 都係差唔多, 無乜點加! 但要留意, 9-11月我就每月要 ...

禮班 .... 你囡囡轉左上午班 ?
作者: 10022004    時間: 08-7-30 00:16

係呀! 你真係心水清架jack! 因為妹妹出年3月都返nursey喇! 都係上午的, 所以我想佢地兩個都係上午, 我起碼有3粒鐘買送, 打掃下麻.

唔經唔覺, 就快踏入8月喇!

原文章由 lala1125 於 08-7-29 13:46 發表

禮班 .... 你囡囡轉左上午班 ?

作者: lala1125    時間: 08-7-30 08:47

原文章由 10022004 於 08-7-30 00:16 發表
係呀! 你真係心水清架jack! 因為妹妹出年3月都返nursey喇! 都係上午的, 所以我想佢地兩個都係上午, 我起碼有3粒鐘買送, 打掃下麻.

唔經唔覺, 就快踏入8月喇!

...

記得 !  上次唐突地參加完家姐生日會 . 都冇機會再見 ! ..... ah !  親子旅行有冇呢 ...... 忘記 la !   小朋友讀上午班 , 時間安排應該會運用得好 d 添 !  
禮班 !    同我囡囡同班呀 !   齊齊加油 !
作者: lala1125    時間: 08-7-30 08:49

原文章由 10022004 於 08-7-28 17:49 發表

今日收到校車的通告, 大家收到未呀? 下年只係交10個月錢, 以我的地區, 就加左23蚊. 我計算過架喇! 都係差唔多, 無乜點加! 但要留意, 9-11月我就每月要 ...

我初時一睇都以為車費又貴左 !  睇清楚 !  交10個月錢 .... 就算啦 !
作者: 10022004    時間: 08-7-30 11:30

你囡囡同我囡囡同班喎! 真係好喇! 上年無bk媽咪的小朋友同我囡一班架. 你囡囡咁醒, 同時記住報料呀! 因為我囡囡成日都唔記得帶野返學架! 真係麻煩晒!

原文章由 lala1125 於 08-7-30 08:47 發表

記得 !  上次唐突地參加完家姐生日會 . 都冇機會再見 ! ..... ah !  親子旅行有冇呢 ...... 忘記 la !   小朋友讀上午班 , 時間安排應該會運用得好 d 添 !  
禮班 !    同我囡囡同班呀 !   齊齊加油 ! ...

作者: lala1125    時間: 08-7-30 12:25

原文章由 10022004 於 08-7-30 11:30 發表
你囡囡同我囡囡同班喎! 真係好喇! 上年無bk媽咪的小朋友同我囡一班架. 你囡囡咁醒, 同時記住報料呀! 因為我囡囡成日都唔記得帶野返學架! 真係麻煩晒!

...

佢一時時 ga 咋 ! ....
作者: nicolemammy    時間: 08-7-31 10:03

我囡囡讀 K2F...

原文章由 lala1125 於 08-7-30 12:25 發表

佢一時時 ga 咋 ! ....

作者: lala1125    時間: 08-7-31 11:40

原文章由 nicolemammy 於 08-7-31 10:03 發表
我囡囡讀 K2F...

nicolemammy  ,
交流 ! 交流 !
作者: lovetsungtsung    時間: 08-7-31 13:03

報到先, 璁璁低正班
作者: HTM3008    時間: 08-7-31 13:44

lovetsungtsung:

請問你囝囝係咪姓李呢? 讀幼信班?

[ 本文章最後由 HTM3008 於 08-7-31 14:31 編輯 ]
作者: lala1125    時間: 08-7-31 15:58

原文章由 lovetsungtsung 於 08-7-31 13:03 發表
報到先, 璁璁低正班

ITT ,

唔見你好耐 !  反而真人就遇過 . 上月 , 家長會當日 ......
作者: lala1125    時間: 08-7-31 16:00

HTM3008 ,

你小朋友呢 ?  讀那一班呢 ?
作者: 平安bb    時間: 08-8-1 10:59

作者: 平安bb    時間: 08-8-1 11:03

作者: lala1125    時間: 08-8-1 12:17

平安bb ,

你去左邊度 ...... 咁耐冇見 !
作者: HTM3008    時間: 08-8-1 13:23     標題: 回覆 #23 平安bb 的文章

我囡囡之前讀幼信班,叫Melody
因為屋企無人湊佢, 所以轉讀全日國際班
學校係咪通知咗升邊班?
作者: sleepingbo    時間: 08-8-1 14:11

TT, 同平安bb好耐無見!
作者: namnam320    時間: 08-8-4 16:53

呢個暑假,嵐嵐除左要回校跳舞之外,仲參加左幾樣出面的活動;全部都係我99幫嵐嵐報名,有些仲係報左我都唔知,連錢都唔肯收我
作者: 10022004    時間: 08-8-4 17:38

你99真係好到無得頂呀! 我99只識得投訴做咩學咁多野, 無時間見佢喎!

原文章由 namnam320 於 08-8-4 16:53 發表
呢個暑假,嵐嵐除左要回校跳舞之外,仲參加左幾樣出面的活動;全部都係我99幫嵐嵐報名,有些仲係報左我都唔知,連錢都唔肯收我

作者: namnam320    時間: 08-8-5 12:00

原文章由 <i>10022004</i>
你99真係好到無得頂呀! 我99只識得投訴做咩學咁多野, 無時間見佢喎!

我自己要番工,嵐嵐又細到大都係99湊,放暑假就番99度住,我99好主動找野比佢學,因為佢得一粒孫,所以佢好緊張嵐嵐學習能力,成日怕佢輸蝕,迫佢寫字讀國語,反觀我呢個媽媽,只識帶佢玩
其實有好有唔好,有時反而覺得佢太過active, 自己個女學過嘜,唔問佢,佢都唔會話我知!
作者: lovetsungtsung    時間: 08-8-7 12:43

原文章由 HTM3008 於 08-7-31 13:44 發表
lovetsungtsung:

請問你囝囝係咪姓李呢? 讀幼信班?

HI HI
我個仔個好朋友咪你個女 LOR.   你又會識上黎既
MEOLDY 下年讀國際班, 咁璁璁咪見唔到佢 LOR

[ 本文章最後由 lovetsungtsung 於 08-8-7 12:46 編輯 ]
作者: lovetsungtsung    時間: 08-8-7 12:44

原文章由 lala1125 於 08-7-31 15:58 發表

ITT ,

唔見你好耐 !  反而真人就遇過 . 上月 , 家長會當日 ......

係呀
作者: HTM3008    時間: 08-8-7 13:49     標題: 回覆 #30 lovetsungtsung 的文章

成班同學係咪會打散升班?唔係直升低信班咩?
可以約D活動等佢地見面玩吓:D
作者: sleepingbo    時間: 08-8-7 19:04

忙dセ?
原文章由 lovetsungtsung 於 08-8-7 12:44 發表

係呀

作者: yenyenhop    時間: 08-8-10 15:54

Hihi

各位你好, 阿仔K2讀低望班呀, 有無小朋友同一班呢??
作者: bosophie    時間: 08-8-11 16:33

請問主流部及國際部是否都未通知幾時會有開學前briefing的日子/時間架?

我囝升IK2全日班.  只是想早D知道幾時, 睇下有冇時間出席!
作者: HTM3008    時間: 08-8-12 13:10

原文章由 bosophie 於 08-8-11 16:33 發表
請問主流部及國際部是否都未通知幾時會有開學前briefing的日子/時間架?

我囝升IK2全日班.  只是想早D知道幾時, 睇下有冇時間出席!

我囡囡都升IK2全日班, 開學前briefing是28/8  6:30pm.
你囝囝係主流部定國際部升IK2?
作者: bosophie    時間: 08-8-12 16:50

我囝囝是國際部IK2呀(上年是IK1F), 不知有幾班IK2國際部是全日班呢?
請問你是如何知道briefing是幾時呢? 點解我沒有收到通知的呢? 是發通告呢? 還是SMS通知呢?
不過, 謝謝你告知, 我可以預留時間出席!!
原文章由 HTM3008 於 08-8-12 13:10 發表

我囡囡都升IK2全日班, 開學前briefing是28/8  6:30pm.
你囝囝係主流部定國際部升IK2?

作者: 10022004    時間: 08-8-15 00:30

hello各位,

特別係低禮班的媽咪, 收到路透社的消息, 我們的班主任是李佩儀老師, 你們認識她嗎? 我完全無印象呀! 咩樣都唔知呀?
作者: jojoplanet    時間: 08-8-27 16:22

各位媽咪..我想幫仔仔報國際班但有以下憂慮, 請幫忙解答:-
1. interview係用英語, 但如果小朋友同英文唔係咁好有無問題.
2. 仔仔入學時係2歲10個月, 咁細個要應付3種語言ok嗎?
3. 平日湊bb既係用廣東話, 我晚上就同佢中英. 但係無普通話, 咁係呢個環境對佢讀國際班有無負影響?

唔該晒..
作者: nghoitung    時間: 08-9-1 14:11

hi!我小朋友係讀低愛班既潼潼,我想問各位媽咪,今日派了很多書,明天要帶邊本?有兩個封套需要帶嗎?thx
作者: MariaBB    時間: 08-9-1 15:27

我仔仔都係低愛.folder 不用帶. 用來放輔助教材.
作者: nghoitung    時間: 08-9-2 00:06

thx!你仔仔叫乜名?
原帖由 MariaBB 於 08-9-1 15:27 發表
我仔仔都係低愛.folder 不用帶. 用來放輔助教材.

作者: MariaBB    時間: 08-9-2 11:16

我仔仔叫家樂.
作者: namnam320    時間: 08-9-5 14:42

各位,我又d "R"頭,係咪以後轉左版面繼續talk?

之前呢處
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1640674&extra=page%3D1&page=4
就唔需要再talk呀?

作者: IrisLau    時間: 08-9-5 18:09

namnam,

應該係呢度繼續talk, 之前個版面都唔比回應囉...

自從睇完懇親會中國舞表演後, 我老公叫我幫迦善報中國舞興趣班...到時可以同嵐嵐一齊跳, 請多多指教

原帖由 namnam320 於 08-9-5 14:42 發表
各位,我又d "R"頭,係咪以後轉左版面繼續talk?

之前呢處
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1640674&extra=page%3D1&page=4
就唔需要再talk呀?
...

作者: namnam320    時間: 08-9-6 09:53

原帖由 IrisLau
namnam,

應該係呢度繼續talk, 之前個版面都唔比回應囉...

自從睇完懇親會中國舞表演後, 我老公叫我幫迦善報中國舞興趣班...到時可以同嵐嵐一齊跳, 請多多指教

...

好呀!不過嵐嵐話跳舞位老師超惡!
作者: peterhopingtak    時間: 08-9-9 14:40

低信班am 樂樂 到!
作者: lala1125    時間: 08-9-9 16:15

原帖由 IrisLau 於 08-9-5 18:09 發表
namnam,應該係呢度繼續talk, 之前個版面都唔比回應囉...自從睇完懇親會中國舞表演後, 我老公叫我幫迦善報中國舞興趣班...到時可以同嵐嵐一齊跳, 請多多指教 ...

我們也沒有報 ballet 了 .
作者: IrisLau    時間: 08-9-10 09:06

迦善都係低信班, 請多多指教!

原帖由 peterhopingtak 於 08-9-9 14:40 發表
低信班am 樂樂 到!

作者: IrisLau    時間: 08-9-10 09:42

Namnam,

嵐嵐係咪報中國舞考試班?我地最後決定幫迦善報芭蕾舞考級班,因為佢自己楝。

Lala,

你幫彥林同彥祖報左咩興趣班?除芭蕾舞考級班,我仲有報操作式數學、畫出彩虹同埋星期六既小廚師, 英語加油站,普通話生活坊(但就未知收唔收)。
作者: lala1125    時間: 08-9-10 09:50

原帖由 IrisLau 於 08-9-10 09:42 發表
Lala,
你幫彥林同彥祖報左咩興趣班?除芭蕾舞考級班,我仲有報操作式數學、畫出彩虹同埋星期六既小廚師, 英語加油站,普通話生活 ...

報左交通安全隊 & 英語樂園 !
細佬就 lego & 英語樂園 !  ( 可以同家姐一齊放學 )
作者: namnam320    時間: 08-9-10 14:55

原帖由 IrisLau

嵐嵐係咪報中國舞考試班?我地最後決定幫迦善報芭蕾舞考級班,因為佢自己楝。
...

死伙,我淨係見倒芭蕾舞考級班,嘜有中國舞考試班張通告咩?
我都有替嵐嵐報操作式數學。

作者: lala1125    時間: 08-9-11 08:50

今日 , 學校也會慶祝中秋節 .
小朋友帶水果返校 , 班主任負責帶月餅 ,  一起分享.
明天花燈會 , 會有猜燈謎遊戲 . 昨日囡囡回家 ,
書包內有 [菱角] , 還是叫 [攬角]  .  
囡囡說老師稱可以煮食用 .

( 嘩 !  我真係唔識煮攬角喎 !  )
作者: IrisLau    時間: 08-9-11 09:14

namnam,

嵐嵐跳中國舞, 而課後興趣活動時間表, 逢星期一同星期五都有中國舞考級班, 所以我估你有幫佢報...

你快d打電話返學校比活動組候老師問下中國舞考級班幾時報....因為我同期交埋左芭蕾舞考級班回條

原帖由 namnam320 於 08-9-10 14:55 發表

死伙,我淨係見倒芭蕾舞考級班,嘜有中國舞考試班張通告咩?
我都有替嵐嵐報操作式數學。

作者: IrisLau    時間: 08-9-11 09:21

迦善書包乜都無既..[菱角] [攬角] 好傳統喎..

又唔知今日要帶水果返校慶祝中秋

彥林咁叻, 成日都講學校既事比你聽..

原帖由 lala1125 於 08-9-11 08:50 發表
今日 , 學校也會慶祝中秋節 .
小朋友帶水果返校 , 班主任負責帶月餅 ,  一起分享.
明天花燈會 , 會有猜燈謎遊戲 . 昨日囡囡回家 ,
書包內有 [菱角] , 還是叫 [攬角]  .  
囡囡說老師稱可以煮食用 .

( 嘩 !  我真 ...

作者: namnam320    時間: 08-9-11 10:52

原帖由 IrisLau 於 08-9-11 09:14 發表
namnam,

嵐嵐跳中國舞, 而課後興趣活動時間表, 逢星期一同星期五都有中國舞考級班, 所以我估你有幫佢報...

你快d打電話返學校比活動組候老師問下中國舞考級班幾時報....因為我同期交埋左芭蕾舞考級班回條

...

候老師不在,我己經通知左另一位老師,代為補發有關通告給我,我真係大蒙。
唔該你呀,如果唔係你,我都miss左添,thank you.
不過,唔知可唔可以報得切名!
作者: lala1125    時間: 08-9-11 12:13

原帖由 IrisLau 於 08-9-11 09:21 發表
迦善書包乜都無既..[菱角] [攬角] 好傳統喎..

又唔知今日要帶水果返校慶祝中秋

彥林咁叻, 成日都講學校既事比你聽..

depends on .... class !
唏 !  可能每班唔一樣呢 ?
我問下 1002004 ( 囡囡 ) 同彥林同組 ga !
作者: lala1125    時間: 08-9-11 13:43

原帖由 namnam320 於 08-9-11 10:52 發表

候老師不在,我己經通知左另一位老師,代為補發有關通告給我,我真係大蒙。
唔該你呀,如果唔係你,我都miss左添,thank you.
不過,唔知可唔可以報得切名! ...

namnam320 MAMA ,
我校車線d ee , 都完全唔同晒呀 !
作者: lala1125    時間: 08-9-11 13:52

原帖由 IrisLau 於 08-9-11 09:21 發表
講學校既事比你聽..

其實, 我都係估下 , 問中的話 . 佢諗起先會講 .... 一時時 ga 咋 !
我上星期 , 細佬開學頭幾日要 [ 陪返學 ] 呢 !
我在門外走廊等 , 冇留班房內 .  去洗手間時 .
遇到低信班排洗 . 迦善洗完手轉身見到我 ,  對我笑 !   
好鍾意迦善的笑容 !
作者: namnam320    時間: 08-9-11 14:40

原帖由 lala1125 於 08-9-11 13:43 發表
namnam320 MAMA ,
我校車線d ee , 都完全唔同晒呀 !

因為之前D ee好醒目,我奶奶話頭一日,放學個校車ee竟然坐車尾,我個女落車地點有兩位小朋友,一位小朋友就自己企係門口,而我個女就坐o係度,我99大嗌嵐嵐名字,個ee先有反應  ,跟住第三日倒先醒目番!
作者: IrisLau    時間: 08-9-12 09:21

最記得去音樂農莊時佢地兩個擁抱個d笑容, 最可愛!

迦善話係學校都有遇到彥林, 雖然佢地唔同班, 但都係好朋友..

迦善細佬報左k1, 想問下上次彥祖interview考d咩?

原帖由 lala1125 於 08-9-11 13:52 發表

其實, 我都係估下 , 問中的話 . 佢諗起先會講 .... 一時時 ga 咋 !
我上星期 , 細佬開學頭幾日要 [ 陪返學 ] 呢 !
我在門外走廊等 , 冇留班房內 .  去洗手間時 .
遇到低信班排洗 . 迦善洗完手轉身見到我 ,  對我 ...

作者: 10022004    時間: 08-9-12 09:50

彥林媽咪,

係呀! 澄澄琴日都帶左個梨返學校呀! 同你囡囡講的一樣喎! 佢仲話李老師叫我地唔好帶香蕉, 因為好易爛喎! 澄澄話琴日已經食左喇! 我仲以為今日先食TIM!

另外, 果D菱角, 澄澄話要煲水, 見到好多波波(我估係水滾啦! 就可以放菱角落去, 煮一陣就食得LU喎! HEHE, 因為我懶, 所以都仲未整呀!

請問你地有無報加油站呀? 我已報左, 唔知夠唔夠快呢??? 而課外活動方面, 澄澄報左3日英語樂園同2日小天使合唱團.

原帖由 lala1125 於 08-9-11 12:13 發表

depends on .... class !
唏 !  可能每班唔一樣呢 ?
我問下 1002004 ( 囡囡 ) 同彥林同組 ga !

作者: lala1125    時間: 08-9-12 10:55

原帖由 10022004 於 08-9-12 09:50 發表
彥林媽咪,

係呀! 澄澄琴日都帶左個梨返學校呀! 同你囡囡講的一樣喎! 佢仲話李老師叫我地唔好帶香蕉, 因為好易爛喎! 澄澄話琴日已經食左喇! 我仲以為今日先食TIM!

另外, 果D菱角, 澄澄話要煲水, 見到好多波波(我估 ...

澄澄媽媽 ,
菱角唔係要蒸 ga !  我唔食 , 真係唔知 !
作者: lala1125    時間: 08-9-12 10:58

原帖由 IrisLau 於 08-9-12 09:21 發表
最記得去音樂農莊時佢地兩個擁抱個d笑容, 最可愛!
迦善話係學校都有遇到彥林, 雖然佢地唔同班, 但都係好朋友..
迦善細佬報左k1, 想問下上次彥祖interview考d咩?
...

9/20 個星期六 , 要返工嗎 ?
不如 ......     
作者: namnam320    時間: 08-9-16 11:19

中秋節,帶左嵐嵐睇舞火龍,佢睇得好開心
作者: lala1125    時間: 08-9-16 11:46

原帖由 namnam320 於 08-9-16 11:19 發表
中秋節,帶左嵐嵐睇舞火龍,佢睇得好開心

我亦刻意帶小朋友去公園, 走近有人點蠟燭之處 .
告訴他們中秋節的特色及各式各人歡度節日的情景 !
作者: IrisLau    時間: 08-9-16 12:55

9/20要返工呀...

原帖由 lala1125 於 08-9-12 10:58 發表

9/20 個星期六 , 要返工嗎 ?
不如 ......     

作者: nghoitung    時間: 08-9-16 23:18

我想問大家英語樂園是否一定要報4日,可否報2日?
作者: RoyceMa    時間: 08-9-17 10:19

可以

原帖由 nghoitung 於 08-9-16 23:18 發表
我想問大家英語樂園是否一定要報4日,可否報2日?

作者: namnam320    時間: 08-9-17 11:00

原帖由 RoyceMa 於 08-9-17 10:19 發表
可以

可以咩?
我見一係4days or 5days!

作者: RoyceMa    時間: 08-9-17 15:35

你可以在報名表tick番要報的日子, 就可以的

原帖由 namnam320 於 08-9-17 11:00 發表

可以咩?
我見一係4days or 5days!

作者: namnam320    時間: 08-9-17 15:53

原帖由 RoyceMa 於 08-9-17 15:35 發表
你可以在報名表tick番要報的日子, 就可以的

吖吔!我成年都唔知,但我同我老公都望個張form,每星期5days or 每星期4days , 番去再望真D先!
thank you!
作者: RoyceMa    時間: 08-9-17 17:01

張form無特別位置tick的, 如果我想返星期2 & 4, 我就會在其中一格圈起想報的2日, 然後在銀碼位置册左舊的, 自己寫番正確的銀碼就得啦

原帖由 namnam320 於 08-9-17 15:53 發表

吖吔!我成年都唔知,但我同我老公都望個張form,每星期5days or 每星期4days , 番去再望真D先!
thank you!

作者: namnam320    時間: 08-9-18 14:22

我每日都會問嵐嵐番學事,問佢下午茶會食嘜野,佢尋日話,老師話原本有牛奶,但冇得比佢地飲,唔知係咪怕E+D奶有事呢?

作者: nghoitung    時間: 08-9-19 23:10

我都係而家先知,但已交咗form,几時可再報?我見張form話2個月,是否2個月後才可再報?
原帖由 RoyceMa 於 08-9-17 17:01 發表
張form無特別位置tick的, 如果我想返星期2 & 4, 我就會在其中一格圈起想報的2日, 然後在銀碼位置册左舊的, 自己寫番正確的銀碼就得啦

作者: nghoitung    時間: 08-9-19 23:14

返排好多朗誦比賽,大家有否參加?仲有家教會義工,大家有否參與,因為我是在職mammy,所以冇報!
作者: IrisLau    時間: 08-9-20 08:58

小朋友要足五歲先可以參加朗誦比賽..迦善啱啱先4歲所以無報.

原帖由 nghoitung 於 08-9-19 23:14 發表
返排好多朗誦比賽,大家有否參加?仲有家教會義工,大家有否參與,因為我是在職mammy,所以冇報!

作者: namnam320    時間: 08-9-20 13:03

原帖由 nghoitung 於 08-9-19 23:14 發表

比賽的小朋友,要夠五歲先可以參加,我個女未夠年齡參與!
其實我都想幫手,但我都係在職媽媽!
作者: sleepingbo    時間: 08-9-25 21:12

終於見返你們!
作者: namnam320    時間: 08-9-26 10:10

原帖由 sleepingbo
終於見返你們!

你部電腦壞左呀?呢排k2呢處好靜

今日生日會,尋晚嵐嵐臨訓前話我知,要帶雞翼回去,究景係咪真?咁夜,我點都整唔切啦
作者: IrisLau    時間: 08-9-26 13:41

嵐嵐9月份生日架? 祝嵐嵐生日快樂!迦善都係9月份生日, 佢今日負責帶生日蛋糕..

老師應該係生日通告上寫當月生日既小朋友負責帶d咩食物...咁你最後有無整雞翼?

原帖由 namnam320 於 08-9-26 10:10 發表

你部電腦壞左呀?呢排k2呢處好靜

今日生日會,尋晚嵐嵐臨訓前話我知,要帶雞翼回去,究景係咪真?咁夜,我點都整唔切啦

作者: namnam320    時間: 08-9-26 15:09

原帖由 IrisLau
嵐嵐9月份生日架? 祝嵐嵐生日快樂!迦善都係9月份生日, 佢今日負責帶生日蛋糕..

老師應該係生日通告上寫當月生日既小朋友負責帶d咩食物...咁你最後有無整雞翼?

...

先祝迦善生日快樂,聰明伶俐!
唔係呀!佢3月生日架!
而老師通告冇寫到,而且夜晚先來講,第二日我又番工,點整?
加上,佢好多時,講到好似真,其實又唔係架;有時,我都唔知係咪叫做講大話!
作者: kennistang    時間: 08-9-29 09:52

HI!我個小朋友都係讀低禮班, 多多指教!!
作者: lala1125    時間: 08-9-29 09:53

IrisLau ,
(( 迦善 ))
祝妳生日快樂 !
身體健康 !
去左邊度玩呀 ?
細佬返學介左片 ?
講比你聽 ....
我問 :  有冇見到迦善 ?
阿囡 :  有 .... 有時行去第二度 , 會見到佢係課室 . 迦善同邊個坐 ga ?
我答 :   唔知喎 !  新同學囉 !  好似你咁樣囉 !   
囡 :  佢地 fd 唔 fd ga ?
我答 :   唔知呀 !  慢慢 , 慢慢就會認識 , 就會好玩 , 就會 fd ga 啦 !  妳依家邊個係你好朋友呀 ?
囡 :  ((( 唔出聲 !  )))
我問 :  你鍾唔鍾意你 k 2 哩班呀 ?
  囡 :   鍾意 !  都好鍾意 !

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

但似乎 .... 阿囡都好掛住佢以前d 朋友 !
作者: lala1125    時間: 08-9-29 10:45

原帖由 kennistang 於 08-9-29 09:52 發表

kennistang 我小朋友都係禮班 GA !
作者: namnam320    時間: 08-9-29 11:32

原帖由 kennistang

歡迎歡迎!
大家可以多些交流下
作者: IrisLau    時間: 08-9-29 12:51

lala,

多謝晒, 係屋企會生日會慶祝...

so far 迦善答彥林係我好朋友, 係聖經功課上都係寫何彥林, 學你話齋都係掛住k1班同學仔..

細佬終於係上星期一唔著片返學....但老師話佢上堂時很少說話, 無乜反應, 佢講野唔叻但就未至於無反應, 擔心k1面試時表現....9/10就係啦

原帖由 lala1125 於 08-9-29 09:53 發表
IrisLau ,
(( 迦善 ))
祝妳生日快樂 !
身體健康 !
去左邊度玩呀 ?
細佬返學介左片 ?
講比你聽 ....
我問 :  有冇見到迦善 ?
阿囡 :  有 .... 有時行去第二度 , 會見到佢係課室 . 迦善同邊個坐 ga ?
...

作者: kennistang    時間: 08-9-29 22:30

HI! 我個女之前同你個女係同學!

原帖由 namnam320 於 08-9-29 11:32 發表

歡迎歡迎!
大家可以多些交流下

作者: namnam320    時間: 08-9-30 11:14

原帖由 kennistang 於 08-9-29 22:30 發表
HI! 我個女之前同你個女係同學!

你小朋友轉左班?嵐嵐之前讀幼勇班呀!

多D上來交流下!
作者: kennistang    時間: 08-10-2 00:21

我個女之前都係幼勇班, 今年同佢轉左上午班, 方便湊個細女

原帖由 namnam320 於 08-9-30 11:14 發表

你小朋友轉左班?嵐嵐之前讀幼勇班呀!

多D上來交流下!

作者: namnam320    時間: 08-10-8 11:45

要開始諗諗小學事呀!
作者: nghoitung    時間: 08-10-8 23:20

各位有冇心儀小學?
原帖由 namnam320 於 08-10-8 11:45 發表
要開始諗諗小學事呀!

作者: mamamui    時間: 08-10-10 10:14

各位 - 小女係去年畢業生, 我有大碼冬夏季校服 (包括三合一褸), 仍頗新淨, 可免費送出,有興趣者請 pm 我.
作者: catfish2008    時間: 08-10-13 13:44

[quote]原帖由 nghoitung 於 08-10-8 23:20 發表
各位有冇心儀小學? [/quote
有無考慮崇小?聽講升中成績不太好
我大概會報SFA
作者: namnam320    時間: 08-10-13 15:23

我想都係統一派位先,留番D$$作其他課外活動之用!
作者: nghoitung    時間: 08-10-13 22:44

SFA??是否聖方濟英文小學?不過本區較好的都是私小
原帖由 catfish2008 於 08-10-13 13:44 發表
[quote]原帖由 nghoitung 於 08-10-8 23:20 發表
各位有冇心儀小學? [/quote
有無考慮崇小?聽講升中成績不太好
我大概會報SFA ...

作者: namnam320    時間: 08-10-15 12:29

原帖由 nghoitung 於 08-10-13 22:44 發表

我唔覺喎,津校都好多好,
私校多資源去吹谷,自然感覺會好,如果唔係比錢來讀書為嘜?
作者: nghoitung    時間: 08-10-15 15:53

本區津校有哪間較好?我新搬來清楚
原帖由 namnam320 於 08-10-15 12:29 發表

我唔覺喎,津校都好多好,
私校多資源去吹谷,自然感覺會好,如果唔係比錢來讀書為嘜?

作者: namnam320    時間: 08-10-16 10:35

原帖由 nghoitung  
本區津校有哪間較好?我新搬來清楚  

你要做功課呀!出年呢個時候要揀學校啦!
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1669306&page=3#pid26212587

作者: catfish2008    時間: 08-10-16 12:12

原帖由 nghoitung 於 08-10-13 22:44 發表

係呀,咪係斜路行落去個間,佢地响學校網頁清楚列出每年升中校名,都好好喎,99%都係英中,唔似崇真好鬼祟,而且取巧地將幾年的升中校名合起來公布...梗係升得唔多好才咁做啦

歡迎光臨 教育王國 (/) Powered by Discuz! X1.5