用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

Tests Paper

我囡囡係一年級生,上個星期派番測驗paper,但唔記得make份copy俾自己,因為我想再make份clean copy俾佢溫習,想問下有無媽咪有keep到中英數常既clean copy可以send一份俾我呢?唔該哂先

按去年,測驗卷應會稍後派回,老師若忘記,可叫女兒提一提。

按去年,已測課程範圍應不會在考試時重複,但留卷作温故知新是好事,特別是英文文法部分。

VeryHappyMum,

想問下妳係咪指d test papers會遲D再派番俾小朋友溫習呢?

因為阿囡改完正,我簽署後就俾番學校,之後先醒起想整份CLEAN COPY俾阿囡再做,如果學校遲D會派番既話,我就唔駛問班主任 MAKE COPY,因為我怕會好煩住班主任。

係咪指d test papers會遲D再派番俾小朋友溫習呢? ........

冇錯,基本上除了考試卷外,所有功課、worksheets和測驗卷都會派回給同學。做得精美的worksheet可能會被老師收起留待家長日作display用,但通常這些都是圖畫之類的工作紙或projects,冇copy亦冇問題。

如到十一月尾老師仍未派回測驗卷,你咪叫囡囡提吓老師,咁小事,叫佢自己攪o店。

p.s. 但考試卷會堂上派,即堂收回,家長無緣一見,如真認為內容或分數有問題,視乎情況,到時可能就要call老師。

真係唔該哂妳既回覆,kum我唔會問班主任lu,等月尾派回先,thank you so much

今個星期日我地一家都會去PTA既FUNCTION,我見另一個POST妳都會出席,我地可以係操場互CALL相認,做個朋友可以嗎

原帖由 VeryHappyMum 於 08-11-4 19:04 發表

I am sorry I cannot understand what you mean

Can you say something

...... 高興到 lui 低 .....

原帖由 VeryHappyMum 於 08-11-5 15:33 發表
...... 高興到 lui 低 .....

I see I see  I am very happy to know you at BK.  You are really my明燈,我好期待星期日既gathering呀

我sunday到左學校互call好嗎,我pm我既手提俾妳啦