用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 80
go

油塘小學加油站 - part 80 [複製鏈接]

醒目開學勳章

祝各位前路順景, 開心過聖誕
   0    0    0    0

?????????????

覆你個pm 搞到late左添

醒目開學勳章

No. 1

原帖由 ccbeauty 於 08-11-18 17:25 發表
?????????????

仲唔輪到我

no. 2 都叻過某人ga la
原帖由 hoganmama 於 08-11-18 17:25 發表

攪錯呀, 收工先突然開新part

o...估5到我係梗頸3 bor

醒目開學勳章

我都睇好 你同lanlan加, 呢次.

我閃啦, 各位唔知明天見唔見到我呀, 睇今晚咳成點.

原帖由 ccbeauty 於 08-11-18 17:25 發表
仲唔輪到我

reply 咗la.
原帖由 hoganmama 於 08-11-18 17:25 發表

捨得 捨得 先捨而後得 不是不捨得, 而是捨不得

早d抖吓la, tonight 唔好飲chicken soup la.
原帖由 雪文 於 08-11-18 17:27 發表
我都睇好 你同lanlan加, 呢次.

我閃啦, 各位唔知明天見唔見到我呀, 睇今晚咳成點.

行開攞杯水飲吓又last左添....

如果個市keep住咁差, 2條粉皮只會更多時間係公司, 到時我就死啦

come, post 過嚟俾你look 先
tonight早d返去做野兔 la!

引用:
原帖由 come爸嘩 於 08-11-18 17:21 發表

係呀係呀......

blog 開到了, look look

quoted
當兩個人相處的時間久了,很容易會出現相對無言的情況,雖然共處一室,同床也有異夢,是否人的情愛就是難以持久!相愛容易相處真的很難嗎!

只是在拍拖階段的,可以在此時選擇分手,但結了婚的甚至有了小孩的夫婦,又是否可以就此而分開,說到底我們始終也要學習相處!

老人家對自己的孩子,想抱有一個錯誤的觀念,就是孩子讚得多會壞,這種心態却常會出現在男女相處之中,特別是個性獨立的女性,總覺得不要讓男友或丈夫太自以為是,所以讚美的話沒有了,留於交談中的內容便只有生活上的種種不滿!在每次交談中換來的只是煩厭,再愛你的男人,再包容的丈夫,也會失去了談話的興趣,留在一室便像是困獸之局,大家也覺得辛苦,而結果也不用我多說了!

至於為人男友及丈夫的,大男人的年代已經成為了過去,我們應該學習平等的共對,在今天的婚姻概念下,結了婚有了孩子也不代表是必然及永恆,關係是仍需要去付出來維持的,別以為所有的困難背在自己的肩膀上便是最好,你憂心的眼神早已被對方捕捉了,你以為不說便是不用對方擔心嗎,上天那有如此平宜的安排,有時你不說反而令對方更憂心,行為只是適得其反罷了!

無聲的抗議,不是解決問題的法門,冷戰也不會有真正的勝利者,在大家動了肝火之時,冷靜一會是一件好事,但它絕不是我們令對方屈服的工具或武器,冷靜過後,始終要坐下來討論!

你希望雙方的關係就此而告終嗎?在今天仍是兩個人之間的問題時,不去好好處理,最後便只會把問題升級至三個人甚至四個人的問題!到時看似對錯清晰明顯,不過就是所有道理也在你那一邊時,你又會是真正的勝利者嗎!

相處是難還是易,就只看你的心態及態度,一切也可以改變!
unquoted

早晨!

琴日係H&M,睇左D童裝,有件厚棉褸(連毛毛邊帽),都幾靚呀!入面係毛毛底,好暖的,賣$349,其他衫/褲OK啦!不過冇乜驚喜。

我都睇到件紅色短身漁夫褸,賣$399,有我size,但冇試亦冇買,唔知點解,冇乜意欲咁。

原帖由 lky2008 於 08-11-19 08:41 發表
早晨!

琴日係H&M,睇左D童裝,有件厚棉褸(連毛毛邊帽),都幾靚呀!入面係毛毛底,好暖的,賣$349,其他衫/褲OK啦!不過冇乜驚喜。

我都睇到件紅色短身漁夫褸,賣$399,有我size,但冇試亦冇買,唔知點解,冇乜意欲咁。 ...

KY: MORNING

件褸有咩colour ????
why你唔試呀?? 你想買好耐架啦喎!??!?

原帖由 come爸嘩 於 08-11-19 08:51 發表

KY: MORNING

件褸有咩colour ????
why你唔試呀?? 你想買好耐架啦喎!??!?

童裝的有黑/灰/卡奇,都靚架,好軟熟同埋暖的。你可諗諗。
漁夫褸,隻色幾靚架!係橙紅色,短身款,但唔知點解冇乜衝動囉! 佢都有長身版的,但唔靚,賣$4XX。

原帖由 ccbeauty 於 08-11-18 17:33 發表
come, post 過嚟俾你look 先
tonight早d返去做野兔 la!

引用:
原帖由 come爸嘩 於 08-11-18 17:21 發表

係呀係呀......

尋日無做野兔....做早睡早起的乖兔

原帖由 lky2008 於 08-11-19 08:54 發表

童裝的有黑/灰/卡奇,都靚架,好軟熟同埋暖的。你可諗諗。
漁夫褸,隻色幾靚架!係橙紅色,短身款,但唔知點解冇乜衝動囉!mouth:" /> 佢都有長身版的,但唔靚,賣$4XX。 ...

我尋晚去睇睇先, thanks.

你見我張大頭相有無換到架???

原帖由 come爸嘩 於 08-11-19 08:56 發表

尋晚去睇睇先, thanks.

你見我張大頭相有無換到架???

張相換左啦!好有春天feel!!
‹ 上一主題|下一主題