用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 聖三一堂曾肇添 09收生結果
go

聖三一堂曾肇添 09收生結果 [複製鏈接]

20/11 就會有消息, 好期待呀~

0    0    0    0

原帖由 Piglet小豬 於 08-11-17 15:43 發表
海晴媽咪,如果真係收左你囡囡會唔會交留位費??因為我都有幾間未in晒!

Piglet,

海晴IN晒喇, 仲有一間協恩, 一月我會同佢試下, 不過佢係細女, 所以機會好微.

如果聖三一收晴晴, 我當然會交留位費喇, 我都想晴晴讀聖三一, 而且又係我母校, hehe....

今早我睇完佢既視學報告, 覺得都幾好. 校舍寬敞, 設施完備 (有室內禮堂, 小花園, 音樂室, 圖書館, 和多功能活動室)

而且我今早打左去問, 佢地半日班都有英語外籍老師同埋普通話老師上課, 英語同普通話每星期各上兩堂, 而每堂大約30分鐘.

我又問埋升小一情況, 佢話大部分都入到土瓜灣區好學校(e.g. 馬小, 農圃道, 陳瑞祺, 獻主會..等等)

我又問埋功課, 佢話K1冇寫生字, 只有"寫前練習", K1就開始有少少, 而K3就開始多喇~

所以我覺得overall 都okey 既~

係呢~ 你22號會唔會去聖三一open day 呀?
我諗我會同晴晴去睇睇~

我打左去問, 佢地噚日已經寄出左收生結果信喇~

大家留意信箱喇~

我都收左信啦, 收咗我個女讀上午班呀!

原帖由 noonooho 於 08-11-20 23:44 發表
收左阿女入pm class,不過唔想讀pm class呀..

咁你其實想唔想你小朋友讀聖三一呢?
如果想, 咁你試下寫封信去學校睇下可唔可以由下午班轉為上午班喇~

原帖由 Ethan826 於 08-11-21 12:59 發表
Dear YML:

My son is aslo accepted as PM student. It seems they won't reject anyone. As compared with KLLC, any comment? I am very serious to select one from them. Your valuable experiences will be hi ...

視學報告 - 九龍靈糧堂幼兒園
http://www.edb.gov.hk/FileManager/TC/Content_6605/Kln_LingLiangCh.pdf

視學報告 - 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園
http://www.edb.gov.hk/FileManager/TC/Content_6605/SKH_TsangShiuTim.pdf

雖然靈糧堂的視學報告係幼兒園,唔係幼稚園, 不過你睇完之後都會大約知道靈糧堂幼稚園既教學方向.

SKH-TST 我就no comment, 因為我對TST果邊D幼稚園唔熟悉. 不過靈糧堂同曾肇添我都有同我女去interview. 我個人覺得靈糧堂好細, 雖然配套好, 口碑好, 因為半日班只有一層. 而曾肇添就唔同, 有個大室內禮堂, 雖然樓底太高, 有d暗, 但小朋友活動空間比較大.

我個女又係好active, 好鍾意唱歌跳舞, 所以我會比我女讀三一堂曾肇添幼稚園. 我諗佢大個左都會有一個開心的幼稚園童年回憶.

原帖由 Ethan826 於 08-11-22 10:13 發表
YML:

Thank you very much for your comment.

By the way. SKH TST = 曾肇添.

Is there really only one floor for KLLC Half day Class?? If yes, the area is so small. The space for kid is one of my major ...

SKH TST = 曾肇添
Sorry for my misunderstanding, hehe~
‹ 上一主題|下一主題