用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 41校綱, 除咗Marynoll, 聖家, 官小, 還有第四選擇嗎? ...
go

41校綱, 除咗Marynoll, 聖家, 官小, 還有第四選擇嗎?

請大家比吓意見...

You've got 2 choices for Holy Family, one in Kowloon Tong and one in Kowloon City.

華德是很不錯的學校,又有新校舍.
原帖由 LS+MCS 於 08-12-1 09:14 發表
You've got 2 choices for Holy Family, one in Kowloon Tong and one in Kowloon City.

請問九龍城聯合道20號(近太子道西)那段是否屬於41號網?

請問九龍城聯合道20(近太子道西)那段是否屬於41號網?
侯王道又是否同屬呢個網?

侯王道是41, 太子道天橋旺角方向右手邊41, 左手邊(即法國醫院那邊34), 但去到聯合道百佳起向官塘便是41

科發道應屬哪一校網﹖

little-sarah
請問科發道應是哪一區校網﹖
謝!

多謝你的意見, 但想問九龍塘官小是否一間好學校?
佢好d定係華德好d呀?

原帖由 LS+MCS 於 08-12-1 09:14 發表
You've got 2 choices for Holy Family, one in Kowloon Tong and one in Kowloon City. [/quote]

科發道應是34區

Thanks a lot !!
eve

可否再講多點關於"華德"? 我讀書時 (80年代),華德祗係一般,比聖家差很多,有什麼近年的改變會令家長覺德不錯呢?

另"9"龍塘官立程度可跟哪家學校比較?

邊間好不如問下專家

有個由張文光同狄志遠主辨既講座免費既又唔洗餞自己去報名啦!http://www.sedhk.org/news1.php

原帖由 榜上有名 於 08-12-9 17:32 發表
有個由張文光同狄志遠主辨既講座免費既又唔洗餞自己去報名啦!http://www.sedhk.org/news1.php

夠喇,你開個 post 啦,吾好個個post 都加把口喇, 好煩呀。

原帖由 Mamahui 於 9/12/2008 06:02 PM 發表

夠喇,你開個 post 啦,吾好個個post 都加把口喇, 好煩呀。

完全同意!好煩呀!
"榜上有名"個個post 都加把口!都叫人去聽張文光同狄志遠既講座.  9唔答8.
張文光同狄志遠既講座,唔洗餞都唔會去啦!

原帖由 tamchiu8001 於 08-12-1 00:33 發表
請大家比吓意見...

舊小拔, 基華