用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2008-2009 S.H. NCB pm. 同學仔
go

2008-2009 S.H. NCB pm. 同學仔 [複製鏈接]

各位 NCB pm 的爹地媽咪 :

可能因為之前的Topic Heading 唔係太清楚, 我地NCB pm.的回應不是太多, 希望大家唔好介意改頭換面, 希望有其他家長多d參與, 一齊分享或者幫忙解決疑難吧 !!!

Zoey mammi
   0    0    0    0

Hi~Hi~ 又係我, 阿女近排返學好左好多啦, 重識好多同學名添, 你呢?

Zoey 好"渣"...要係講到同組的5個小朋友名字...

哈哈....

原帖由 vanwy 於 08-10-28 22:29 發表
Hi~Hi~ 又係我, 阿女近排返學好左好多啦, 重識好多同學名添, 你呢?

我都係ncb pm,,,我地lee 班咁靜既,,,

我個女係鴨仔組, 佢成人提起Zoey, 蟹仔組同鴨仔組會好多時間一齊玩

佢成日叫我入Intranet睇同學仔相, 佢可以講到大部份同學名

小女赖晓盈也是鸭子组的,现在每次上网看到同班同学的照片,都能说出她们的名字。

由于是下午班,每天放学回来吃了点心后,洗完澡就上床睡觉了。一直要睡到晚上9点左后,还是全家总动员,用尽各种办法把她从床上拉起来。然后吃点饭、看看书,睡觉要11点-11点半左右了。不知你们的孩子是否也是这样。

回覆 # 的文章

428ccc,

我囡囡都是一樣呀, 回家洗完澡, 吃小小點心, 就要訓覺啦, 到9點先起身食晚飯, 又食得慢, 尋晚食到10點呀, 我都好頭痛, 唔知點先可以改一改.

係呀, 佢成日提起曉盈, 我個女係倬彤

佢未必日日放學後都瞓覺, 或者佢遲起身, 每朝起碼瞓到九點, 夜晚大約十點半瞓。有時放學後會睡一陣, 但最多都瞓到七點, 然後食飯

原帖由 rrma 於 08-11-20 15:54 發表
428ccc,

我囡囡都是一樣呀, 回家洗完澡, 吃小小點心, 就要訓覺啦, 到9點先起身食晚飯, 又食得慢, 尋晚食到10點呀, 我都好頭痛, 唔知點先可以改一改.

是呀,所以我很担心长此下去,盈盈会变成一只白白胖胖的小肥猪。

rrma,可否告诉我您女儿的名字。

原帖由 Amykwok 於 08-11-20 16:25 發表
係呀, 佢成日提起曉盈, 我個女係倬彤

佢未必日日放學後都瞓覺, 或者佢遲起身, 每朝起碼瞓到九點, 夜晚大約十點半瞓。有時放學後會睡一陣, 但最多都瞓到七點, 然後食飯 ...

倬彤妈妈,您好!盈盈也是经常提起她的同学郭倬彤的。相比之下,倬彤的时间表就正常多了。盈盈很喜欢睡觉,又喜欢天下美食(除了蔬菜),所以我们都担心她将来会是个小肥妹。

想问一下大家会不会参加学校12月21日在尖沙咀龙堡举办的联欢聚餐。

回覆 # 的文章

我囡囡是熊仔組的 (穎)....單字名,好易認,,,

原帖由 rrma 於 08-11-21 15:34 發表
我囡囡是熊仔組的 (穎)....單字名,好易認,,,

颖妈妈,你知道吗?‘颖和晓盈是好朋友’,这是盈盈几乎每天回来都会说的一句话。再加上面部表情的演绎,令我们坚信不疑。

回覆 # 的文章

我都信呀, 我尋晚問囡囡知唔知邊個係赖晓盈, 佢都係果句,,,,我同赖晓盈係好朋友黎架

Hello, 曉盈媽媽、穎媽媽, 你哋好, 我應該會去聖誕聯歡會, 希望到時可以一齊玩。

原帖由 Amykwok 於 08-11-23 22:44 發表
Hello, 曉盈媽媽、穎媽媽, 你哋好, 我應該會去聖誕聯歡會, 希望到時可以一齊玩。

我们全家都会去。到时见啦。

Hi hi, everybody,

Zoey都經常數出鴨仔組和蟹仔組的同學名, Zoey亦都好鐘意要我入intranet俾同學的相佢睇...上星期生日會Zoey仲話我知"倬彤"和"心愉"都是今次生日會生日...唔知有冇講錯呢?!?!....哈哈!!!

曉盈媽媽,穎媽媽,倬彤媽媽,

你地有沒有MSN或者Facebook ???

Zoey媽咪

原帖由 terryeric 於 08-11-24 14:19 發表

Zoey媽咪

可惜,两者都没有。不过,我用的是skype,address is
ellenchan668

原帖由 terryeric 於 08-11-24 14:19 發表

Zoey媽咪

Zoey妈妈,我刚刚申请了,address is
[email protected]
‹ 上一主題|下一主題