用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 培僑書院 08/09 Class1C請進
go

08/09 Class1C請進

班班都開自己版,我地都聯絡下啦,明晚大家去嗎?

哈..原來你已開1c,我都唔知添,我都走去開左一個,攪笑
你小朋友叫乜名呀?
我女叫樂遙
我今晚都會去呀,仲會帶埋我女去添,佢話想去喎,所以會一齊去

原帖由 Roroma 於 08-9-18 22:54 發表
班班都開自己版,我地都聯絡下啦,明晚大家去嗎?

Eunismom,
我都有去,囡囡叫晴晴charlotte. 昨晚對每科的了解多了,只係英文吾係外藉教有少少失望,不過對本班的兩位老師印象都好好。最緊要小朋友開心,你覺得點?

原帖由 Eunismom 於 08-9-19 13:06 發表
哈..原來你已開1c,我都唔知添,我都走去開左一個,攪笑
你小朋友叫乜名呀?
我女叫樂遙
我今晚都會去呀,仲會帶埋我女去添,佢話想去喎,所以會一齊去

...

我星期五都有去呀,你坐係課室邊度呀?
我果晚有帶我女去呀,我女咪著連身裙,瘦瘦地果個囉,你有冇見到佢?
同你一樣想法,如果英文係外籍人士教就好囉.

原帖由 Roroma 於 08-9-20 23:27 發表
Eunismom,
我都有去,囡囡叫晴晴charlotte. 昨晚對每科的了解多了,只係英文吾係外藉教有少少失望,不過對本班的兩位老師印象都好好。最緊要小朋友開心,你覺得點?

...

HI, 我是1P班的, 聽到你們說英文老師不是外籍, 我班的都不是, 她的口音很香港式,
你們的是嗎? 我都有少許失望.

係咩?口音很香港式,我地果班嘅英文老師同你果班應該都差不多,所以好多家長都好失望....
只得1M係外藉人教英文

原帖由 Doris 於 08-9-22 10:16 發表
HI, 我是1P班的, 聽到你們說英文老師不是外籍, 我班的都不是, 她的口音很香港式,
你們的是嗎? 我都有少許失望.

Eunismom, 我坐係右角落頭,我見到你個女,佢好高呀!

記得有一次校長都有講過話好多家長覺得人地班的老師好的,但佢好尊重老師有自己風格,我女都話鍾意上英文堂的,寄望佢可以引起小朋友學英文的興趣,自己再在英文發音方面幫佢啦.

你有冇msn?

原帖由 Roroma 於 08-9-22 21:58 發表
Eunismom, 我坐係右角落頭,我見到你個女,佢好高呀!

記得有一次校長都有講過話好多家長覺得人地班的老師好的,但佢好尊重老師有自己風格,我女都話鍾意上英文堂的,寄望佢可以引起小朋友學英文的興趣,自己再在英文發音方面幫佢 ...

Eunismom, please check pm.

我check過今朝,但收唔到你的pm

原帖由 Roroma 於 08-9-23 18:56 發表
Eunismom, please check pm.

Eunismom, don't know why, resend la.

收到啦,但唔見你online喎

原帖由 Roroma 於 08-9-24 21:40 發表
Eunismom, don't know why, resend la.

Eunismom, sorry ar, 平時返工比較少上MSN, sorry.

Hi Roroma, Eunismom,

我囡囡叫Elyse, 多多交流
你地有冇參加家長義工, 我有報圖書館
你地30/9有無預備民族服
我仲未諗到穿甚麽..

原帖由 Roroma 於 08-9-25 23:36 發表
Eunismom, sorry ar, 平時返工比較少上MSN, sorry.

1C家长,你们好!
我女兒是穎希,很髙興在此舆大家交流.

coca13 & xiqima

你地好, 終於有多的人係度傾下, 好開心.

30/9呀女吾想著中國服, 話著紅色便服, 或者睇佢著吾著新年衫啦.

你地有無報課外活動呢?我地一樣都無因為大小姐話
"唔好啦, 每日返學已經好累啦."

Hi xiqima & 1C 家長,

多多交流!

Roroma,

課外活動我報咗親子陶藝 (星期六) 和合唱團(Lunch time, 須面試挑選)
係呀..我都無報放學後嘅課外活動, 怕亞女太累。

原帖由 Roroma 於 08-9-27 23:28 發表
coca13 & xiqima

你地好, 終於有多的人係度傾下, 好開心.

30/9呀女吾想著中國服, 話著紅色便服, 或者睇佢著吾著新年衫啦.

你地有無報課外活動呢?我地一樣都無因為大小姐話
"唔好啦, 每日返學已經好累啦."
:igive ...

Hi Roroma&coca13,

我女儿有报中国舞,她说喜欢!
合唱团她参加坊间的。30/9都没决定穿什么.

頭先响商塲買咗件$35cheap cheap 旗袍俾亞女30/9穿, 佢好開心, 一直着住唔捨得除。

原帖由 xiqima 於 08-9-28 13:37 發表
Hi Roroma&coca13,

我女儿有报中国舞,她说喜欢!
合唱团她参加坊间的。30/9都没决定穿什么.

運動會家長係咪可以去 ? 睇其他人講有親子活動?但通告無講?