用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 樂基幼兒學校(駿景園) 有無人已收到樂基既信呀 ?
go

有無人已收到樂基既信呀 ? [複製鏈接]

好煩惱呀.....樂基話1月2日前會寄出通知信...但我有另一間已收左,下星期前要交留位費同雜費一共2千幾蚊,咁我就最想係樂基讀既,煩死人喇....有無人收到信呀 ????
好煩好煩.....如果係只係交幾百蚊留位費就無問題,交2千幾,差不多成個月學費呀....
   0    0    0    0
[

我仲未有信.. 不過,應該唔會咁快有...

我之前都係有間nursery收左佢, 好彩係交全600幾留位費... 但係我果時都諗左好耐交唔交好... 後來,我個同事話佢阿仔小學果時, 3000+留位費佢都係咁交... 佢話3000+留段後路都好過到時兩頭唔到岸wor...

Good Luck lar~

原帖由 babycoming 於 08-12-12 10:19 發表
好煩惱呀.....樂基話1月2日前會寄出通知信...但我有另一間已收左,下星期前要交留位費同雜費一共2千幾蚊,咁我就最想係樂基讀既,煩死人喇....有無人收到信呀 ????
好煩好煩.....如果係只係交幾百蚊留位費就無問題,交2 ...

我剛剛打電話去問左,老師話就算幫我睇都唔得,因為佢地未睇到,未有咁快決定喎,唉...頭痕到爆

[

要睇咁多application都真係要d時間既... 如果佢地x'mas前會有通知都已經好好啦... 不過都應該好難...

而家祗係頭痕既開始jer... 我地仲有k1/小學/中學etc, 個頭真係有排痕ler~

原帖由 babycoming 於 08-12-12 14:22 發表
我剛剛打電話去問左,老師話就算幫我睇都唔得,因為佢地未睇到,未有咁快決定喎,唉...頭痕到爆

係羅,我唸住入到樂基就一路跟住上,起碼成個k1-k3都唔使煩咋,佢小學網算派得唔差....but.......機會唔知有無得比我個女呢?
[

醒目開學勳章

原帖由 babycoming 於 08-12-16 12:14 發表
係羅,我唸住入到樂基就一路跟住上,起碼成個k1-k3都唔使煩咋,佢小學網算派得唔差....but.......機會唔知有無得比我個女呢?

我都係咁諗, hkps 收既話就一路上 k3, 不用再煩.  希望收啦. boxhill 收左呀仔又係要交成3千幾留位,但好在 1月5日先 deadline, 我仲可以等下hkps 既消息先.

monkey05 (吉吉媽) ,
你就好啦仲有時間...我就仲有2日要到期交喇........唔知點算....
[

醒目開學勳章

原帖由 babycoming 於 08-12-17 14:24 發表
monkey05 (吉吉媽) ,
你就好啦仲有時間...我就仲有2日要到期交喇........唔知點算....

仲有2日咋, 咁真係要交左先穩陣d, 我都好怕 hkps 失手, 其它又無交就死火, 果日眼見咁人去 in, 個心都 15 16.

係羅,真係好多人去in,再加上我地2公婆英文麻麻先同佢報國際班,係屋企學唔到都返學學下,好過咩都唔識嘛....但我地interview好好好快出返黎喇....死緊啦...我估唔收多,去in時個女先18個月,超怕醜,係咁低頭唔望人,可能又未見過金髮女郎啦,怕上加怕...唉...........都係唔得多
[

最後無交到錢.......死埋條心等樂基信,老公話如果真係唔係咁鐘意果間學校就不如唔好交,一交成2千幾蚊,話多唔多話小唔小,最重要係唔係咁鐘意間學校,希望等到樂基既信啦.....唔知你地有無人會收到呢....不過我唸都係要下星期先會有通知lu
[

我都未收到... 希望下星期有消息啦...

如果果間學校都唔係你既second choice... 咁米等下先lor... 不過,就算到時真係無都可以即刻去返之前果間學校睇下仲有冇位  

原帖由 babycoming 於 08-12-23 09:53 發表
最後無交到錢.......死埋條心等樂基信,老公話如果真係唔係咁鐘意果間學校就不如唔好交,一交成2千幾蚊,話多唔多話小唔小,最重要係唔係咁鐘意間學校,希望等到樂基既信啦.....唔知你地有無人會收到呢....不過我唸都係要 ...

醒目開學勳章

原帖由 babycoming 於 08-12-23 09:53 發表
最後無交到錢.......死埋條心等樂基信,老公話如果真係唔係咁鐘意果間學校就不如唔好交,一交成2千幾蚊,話多唔多話小唔小,最重要係唔係咁鐘意間學校,希望等到樂基既信啦.....唔知你地有無人會收到呢....不過我唸都係要 ...

你老公都有道理, 唔係最鐘意, 就算比左, 條氣都唔順.

我都好希望下星期有消息, 否則到1月5日都未收到, 我都要3千幾比 boxhill留位.  因 boxhill 我地都未至於唔鐘意.

收到信了!

大家快啲check吓信箱啦!

醒目開學勳章

原帖由 maths 於 08-12-30 13:38 發表
收到信了!

大家快啲check吓信箱啦!

嘩, 好緊張, 等一陣都去check下先, 而家仲未派信.  
點呀, 你小朋友 ok 左嗎 ?

係咪收唔收都有信架 ?
[

我都係到等緊!
希望我個仔得啦!

一陣放工要衝返屋企睇下有無信先,希望會有
[

醒目開學勳章

成功左, am class.  好開心

希望大家都收到好消息

恭喜你呀!

都收到信啦... 不過係on waiting list... 其實都心中有數, 相信都好難wait到架啦...

祝其他bb成功啦^^

原帖由 monkey05 於 08-12-30 17:09 發表
成功左, am class.  好開心

希望大家都收到好消息

我都收到信喇~~~PM 班啊~~

黎我個Blog 睇下熹琳豬啦~~ He he hee...↓↓↓↓
‹ 上一主題|下一主題