用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

優才面試

請問讀梗優才既家長可唔可以話我知佢面時時係用英文定廣東話考架?會點樣考架?thanks!

原帖由 smalleatb 於 08-12-13 15:31 發表
請問讀梗優才既家長可唔可以話我知佢面時時係用英文定廣東話考架?會點樣考架?thanks!

May I ask you want to know G1 or G7 interview? They're different!

原帖由 ecore 於 08-12-13 17:08 發表

May I ask you want to know G1 or G7 interview? They're different!

首先多謝你既回覆, 其實我都唔係好明咩係G1同G7, 但我係想問考小一既試, 唔該晒.

原帖由 smalleatb 於 08-12-13 22:37 發表

首先多謝你既回覆, 其實我都唔係好明咩係G1同G7, 但我係想問考小一既試, 唔該晒.

G1 = 小一。

優才小一申請, 要面試學生同埋家長( 分開進行 )。 學生面試主要用廣東話, 部份要用英語( 由 NET 問問題 ); 家長面試就全部用廣東話。

原帖由 ecore 於 08-12-13 17:08 發表

ecore,

我朋友個仔申請左今年優中G7, 請問你知唔知優中今年有幾多個申請?會揀幾多人筆試同最後會收幾多人呢?Thanks!

原帖由 中天英 於 08-12-13 23:58 發表

G1 = 小一。

優才小一申請, 要面試學生同埋家長( 分開進行 )。 學生面試主要用廣東話, 部份要用英語( 由 NET 問問題 ); 家長面試就全部用廣東話。

唔該晒你呀.