用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保羅堂幼稚園(北角) 準備搬到SPC附近, 有什麼好選擇?
go

準備搬到SPC附近, 有什麼好選擇?

仔仔今年九月開學, 對附近樓盤吾太熟, 有無師兄師姊媽咪可以比D意見, 一定要養得狗, 同埋最好係walking distance, 大約一千呎左右, 租或買

仲有, 請問邊到可以有校車資料呢? 吾該比D意見, thanks a lot!!!

有關校車資料請上這個校方網站http://www.stpaulchurchkg.edu.hk/index_d.htm
而樓宇我也不太熟悉啦!最好自己親身看現樓比較好些!
妳個仔仔是 pm or am ?
我個囡囡是 pm。

原帖由 micmic40 於 09-1-11 18:38 發表
仔仔今年九月開學, 對附近樓盤吾太熟, 有無師兄師姊媽咪可以比D意見, 一定要養得狗, 同埋最好係walking distance, 大約一千呎左右, 租或買

仲有, 請問邊到可以有校車資料呢? 吾該比D意見, thanks a lot!!! ...

我仔仔都係PM, 可能會做同學仔!  我同老公尋日都去咗實地考察, 都好仲意間學校

奇怪?妳們之前不用帶個仔來面試嗎?怎麼前天才看過這所學校?

原帖由 micmic40 於 14/1/2009 09:50 發表
我仔仔都係PM, 可能會做同學仔!  我同老公尋日都去咗實地考察, 都好仲意間學校

我嘅意思係親身同接放學嘅媽咪同小朋友傾吓, 又在學校附近兜了一個圈, 而當時d老師又好主動咁答我地問題, 又看見d老師對小朋友真係好細心, 所以愈來愈仲意這校

原帖由 Good-Luck 於 09-1-15 11:25 發表
奇怪?妳們之前不用帶個仔來面試嗎?怎麼前天才看過這所學校?

如來這樣。

原帖由 micmic40 於 16/1/2009 17:07 發表
我嘅意思係親身同接放學嘅媽咪同小朋友傾吓, 又在學校附近兜了一個圈, 而當時d老師又好主動咁答我地問題, 又看見d老師對小朋友真係好細心, 所以愈來愈仲意這校

...