用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 統一派位, 係咪會收到信
go

統一派位, 係咪會收到信

醒目開學勳章

我要參加統一派位, 教育局係咪會寄封信比我話我知去邊度報名架? 17/1要報啦喎, 點解仲未收到呢? 有冇人已經收到喇??

佢地話今日寄, 到17和18號去統一中心, 填表喎, 唔係自行統一派位, 張表在家裏填, 咁得意

原帖由 bbcat 於 09-1-6 11:08 發表
佢地話今日寄, 到17和18號去統一中心, 填表喎, 唔係自行統一派位, 張表在家裏填, 咁得意

寄去屋企個張係影印本,17/18號在統一中心取一份正式填(可回家填),但最遲在18/1星期日交回統一中心

醒目開學勳章

統一中心? 唔係話去番自己果區架咩???

大家响到估估下 等份野寄左黎米知law

醒目開學勳章

應該係"統一派位中心", 即係你o個區o既派位中心, 放榜o既時候都係去o個度睇result. 41網好似就o係九龍塘官立, d電視台好鍾意放榜o個日去o個度訪問d家長~~

原帖由 newcook 於 09-1-6 11:51 發表
統一中心? 唔係話去番自己果區架咩???

醒目開學勳章

原帖由 Geni 於 09-1-6 12:35 發表
應該係"統一派位中心", 即係你o個區o既派位中心, 放榜o既時候都係去o個度睇result. 41網好似就o係九龍塘官立, d電視台好鍾意放榜o個日去o個度訪問d家長~~

...

哦....統一派位中心, 我仲以為金鐘果度既統一中心

吔寄比我地嗰張唔係正本架?  要去到統一派位中心到填架?
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

原帖由 Geni 於 09-1-6 12:35 發表

...

yes,在自己個網會有一間小學作統一派位中心,取表交表睇結果都係個間,寄副本的同時會有一份關於所屬網學校,教署主任說在家填一次比較好,到統一中心時只要跟副本抄,會小出錯及快d,因只係得兩天時間呀!

回覆 # 的文章

Just received the letter!

原帖由 baby10 於 09-1-6 21:35 發表

yes,在自己個網會有一間小學作統一派位中心,取表交表睇結果都係個間,寄副本的同時會有一份關於所屬網學校,教署主任說在家填一次比較好,到統一中心時只要跟副本抄,會小出錯及快d,因只係得兩天時間呀! ...

剛收到

今日收到:)

我都收到,但請問若我區校網只有12間小學,Part B是否只填上12間?

原帖由 Patsy2009 於 09-1-8 11:42 發表
我都收到,但請問若我區校網只有12間小學,Part B是否只填上12間?

係呀!

唔知可唔可以放棄已註冊咗的自行學位,再參加大抽獎呢?

昨天剛剛收到信...  

醒目開學勳章

原帖由 Queen4 於 09-1-8 13:13 發表

下?? 點解要咁呀??? 自行果間唔係你心儀架咩? 何解收左又想放棄? 諗極都諗唔明~~

不過, 你註左冊, 係咪應該唔得架呢????

原帖由 Queen4 於 09-1-8 13:13 發表

係唔可以自行學位係政府官津都唔可以放棄,再參加大抽獎,妳只可叩門咋

41校網的統一派位學校資料

因囡囡要跨網, 教統局寄來的只34網的學校資料, 請問各位家長有沒有41網的教統局學校資料給我預早填統一派位表格??

醒目開學勳章

原帖由 cecinpc 於 09-1-12 16:03 發表
因囡囡要跨網, 教統局寄來的只34網的學校資料, 請問各位家長有沒有41網的教統局學校資料給我預早填統一派位表格??

click me <----