用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 油塘小學加油站 - part 86
go

油塘小學加油站 - part 86

好快過年喇!希望大家都順順利利啦!

咁早十x十係我啦

ky: 你有無飲暖水呀????

我今晚都去交書簿費, 星期六去學校拎新書.

原帖由 come爸嘩 於 09-1-13 08:54 發表
咁早十x十係我啦

我都唔想咁早開架!

原帖由 come爸嘩 於 09-1-13 08:55 發表
ky: 你有無飲暖水呀????

我今晚都去交書簿費, 星期六去學校拎新書.

有飲,都係頭赤赤咁囉!琴晚覺得好涷呀!
我女加加埋埋要交over 1700蚊,但新書唔知幾時派,可能19號啦!

原帖由 lky2008 於 09-1-13 09:00 發表

有飲,都係頭赤赤咁囉!琴晚覺得好涷呀!
我女加加埋埋要交over 1700蚊,但新書唔知幾時派,可能19號啦!

咁你食藥啦..... 尋晚我地3個人迫埋一齊瞓, 又唔覺凍bor.
(用左個stitch 暖水袋放入被"蝸"內 )

尋晚去左換coupon, 佢地超市d壽司好貴呀, 我買左3盒壽司+1個急凍pizza要$120

原帖由 come爸嘩 於 09-1-13 09:05 發表
尋晚去左換coupon, 佢地超市d壽司好貴呀, 我買左3盒壽司+1個急凍pizza要$120

咁你都係paid左20蚊啫!

good morning!

ky, muk 你咁早開new part ge??? 好多人未上嚟ga bor.

lee 掛天氣太涷, 好易唔舒服, 大家都要保重!

我女呢排教D括號數,我都唔係好明呀!即係

216-20+14 等唔等如 216-(20+14)???

又乜4大天條,++=+,+-=-等!我女唔明,我都唔係幾識

原帖由 lky2008 於 09-1-13 09:09 發表

咁你都係paid左20蚊啫!

本來真係嬲嬲地想行去吉吉島買架, 點知我女又打來話好肚餓, 叫我買完快d返屋企....

原帖由 ccbeauty 於 09-1-13 09:12 發表
ky, muk 你咁早開new part ge??? 好多人未上嚟ga bor.

lee 掛天氣太涷, 好易唔舒服, 大家都要保重!

我今朝寫左2個posts, 都1999咯,咪早D開囉! 益左某人添。

原帖由 lky2008 於 09-1-13 09:14 發表

又乜4大天條,++=+,+-=-等!我女唔明,我都唔係幾識 ...

不=

原帖由 come爸嘩 於 09-1-13 09:14 發表

本來真係嬲嬲地想行去吉吉島買架, 點知我女又打來話好肚餓, 叫我買完快d返屋企....

你琴日梗係行左好耐街啦!

原帖由 come爸嘩 於 09-1-13 09:15 發表

不=

你女女係咪都係教呢D?你點教佢呀?

原帖由 lky2008 於 09-1-13 09:16 發表

你琴日梗係行左好耐街啦!

行左一陣咋~~~~bossini 件衫無晒啦:;pppp: :;pppp:
pedder red 有對鞋都幾靚, 不過折左6xx, :;pppp: :;pppp:

當有括號, 入面ge +/- 都要跟出面.

即係216-(20+14)

+14 會變為-14 lor.

原帖由 lky2008 於 09-1-13 09:14 發表

又乜4大天條,++=+,+-=-等!我女唔明,我都唔係幾識 ...

原帖由 come爸嘩 於 09-1-13 09:23 發表

行左一陣咋~~~~bossini 件衫無晒啦:;pppp: :;pppp:
pedder red 有對鞋都幾靚, 不過折左6xx, :;pppp: :;pppp:

唔怪得你女摧你啦!

原帖由 ccbeauty 於 09-1-13 09:25 發表
當有括號, 入面ge +/- 都要跟出面.

即係216-(20+14)

+14 會變為-14 lor.

呢D係咪要死記架!