用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒學校 坪石暫借校社
go

坪石暫借校社

過年後便要返暫借校社了! 我今日去過, 入砰石條路好窄, 都唔知到時d校車點入去.  仲有, 而家返中學d校車會在小學上車, 唔知到時點呢!

mmmm....其實正正因為本身呢間校車公司"咁受歡迎",我自己無得選擇下會繼續搭,咁我都聽聞好多都將會轉搭mtr,希望少左人搭車,到時上落車會無咁亂啦!!
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

回覆 # 的文章

昨天收到通告, 明天 (14號晚)就要開家長會啦! 點解唔係小學開呢? 又要走入去沙田.  我先前無搭校車, 到現在校車都未有同我聯繫. 物都唔知.

原帖由 cherryj 於 09-1-13 13:50 發表
昨天收到通告, 明天 (14號晚)就要開家長會啦! 點解唔係小學開呢? 又要走入去沙田.  我先前無搭校車, 到現在校車都未有同我聯繫. 物都唔知.

好多時若果件事都關注到中學部,or家長會人數係一至六年級,咁都會去到中學o個邊,因為小學個禮堂太細,唔可以容納全部家長,去中學o個邊,就開一次會一次過講晒!!
校車方面,你收到一張填表未呀???若果你已經填好,咁佢地會好遲先通知你上落車時間的,好多時開學前早兩日先通知,但若果你擔心佢地係咪收到張表,咁你可以打電話俾佢地確認左先,咁佢地收到就會安排到路線後先再搵你o架!!!
...唉,,,而家校車費真係好貴就真!!我朋友個仔讀私校都平過我....
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

原帖由 cherryj 於 09-1-13 01:50 PM 發表

係呀, 我都有同一個問題, why not 係小學到開, 要走到去沙田咁c遠.     don't worry, 我哋日日都搭緊校車, 佢都未話我哋知新既安排呢.

回覆 # 的文章

開完家長會, 好擔心21部校車, 真係可以迫入去上落??  你地話呢?

我要返工,無去聽家長會呀!!有冇特別o既新消息呀???
唉,,,,校車...真係好煩!!

原帖由 cherryj 於 09-1-15 23:07 發表
開完家長會, 好擔心21部校車, 真係可以迫入去上落??  你地話呢?

其實我有少少擔心係清水灣道上落校車ga. 因為d車好似開得都好快.

回覆 # 的文章

家長會主要介紹學校有四道門, 自行放學有老師有去地鐵口 和 巴士站. 同埋叫家長唔好為左少少校車問題就打去學校. 還有 22號搬校一路至開學前, 學校個網會無得上.

另外, 今日校車司機打俾我啦. 我個女7:20上車.

原帖由 cherryj 於 09-1-17 00:34 發表
家長會主要介紹學校有四道門, 自行放學有老師有去地鐵口 和 巴士站. 同埋叫家長唔好為左少少校車問題就打去學校. 還有 22號搬校一路至開學前, 學校個網會無得上.

另外, 今日校車司機打俾我啦. 我個女7:20上車. ...

thx ~
咁7點4先上車都好丫....唔洗早好多,但你住邊區呀??
我住深水埗南昌站o個邊,,,我而家都係6:55上車呀,早起真係好辛苦,冬天要7點先天光,個女朝朝喺樓下食風!!

回覆 # 的文章

我是旺角. 一路未搭過校車.

原帖由 cherryj 於 09-1-18 00:16 發表
我是旺角. 一路未搭過校車.

咁希望你遇到個好司機好媬姆啦!!
我女一路都搭開校車,今年個司機同媬姆都好好呀,但之前個係衰到離譜!

回覆 # 的文章

成你貴言啦. 希望d囡囡可以適應新環境啦.

原帖由 cameo 於 09-1-17 02:07 AM 發表

thx ~
咁7點4先上車都好丫....唔洗早好多,但你住邊區呀??
我住深水埗南昌站o個邊,,,我而家都係6:55上車呀,早起真係好辛苦,冬天要7點先天光,個女朝朝喺樓下食風!! ...

cameo
我囡依家要 6:30 上車, 真係好可憐, 冬天真係未天光就出門口.  唔知搬校之後重洗唔洗要早d, 我哋住荃灣.

回覆 # 的文章

校車司機未call 你?
不過,我都未俾二月份車費. 都無叫過我交.

唉,,,,唉,,,,唉,,,,,,
我都收到壞消息嘞,,,
我女要6:40~~~~
救命呀,,,,,好慘呀,,,,新校無份讀,捱幾年暫校,加幾年早晨校車,,,,,
shan shan ,
何止未天光出門,直頭可以叫小朋友計吓去到第幾站先天光啦,,,,

回覆 # 的文章

係啦! 無得用新校社. 暫借校社好細. 側邊條馬路好嘈.  六年級仲慘, 返無幾耐, 環境都未習慣到. 就考呈分試了.

原帖由 cameo 於 09-1-20 02:33 AM 發表
唉,,,,唉,,,,唉,,,,,,
我都收到壞消息嘞,,,
我女要6:40~~~~
救命呀,,,,,好慘呀,,,,新校無份讀,捱幾年暫校,加幾年早晨校車,,,,,
shan shan ,
何止未天光出門,直頭可以叫小朋友計吓去到第幾站先天光啦,,,,

cameo
我都收到個極壞既消息啦, 佢要............... 6:15, 我的天呀.

啊囡都好乖咁話, 要再早d起身啦, 你估 6 am 得唔得呀啦?     我覺得好对唔住個囡, 好心痛.

6:15am咁早上車? 你地住邊區?
原帖由 ShanShan 於 09-1-21 11:25 發表

cameo
我都收到個極壞既消息啦, 佢要............... 6:15, 我的天呀.

啊囡都好乖咁話, 要再早d起身啦, 你估 6 am 得唔得呀啦?     我覺得好对唔住個囡, 好心痛. ...

Shan Shan,

還未收到電話, 但相信和妳情況差唔多, 我住在安蔭現在要6:45上車, 亞囡要6:00正起身.