用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 有冇好的"跆拳班" (kowloon side) - 仔只有5years old ...
go

有冇好的"跆拳班" (kowloon side) - 仔只有5years old

Any one can help?????

原帖由 birdmom 於 09-1-13 16:23 發表

Hi birdmon,

我仔仔係牛頭角體育館每個星期六下午12:00 to 2:00 ($180 - 4堂), 現在只有他一個學生,  老師郭sir 很有耐性, 而且很好人,  應該有試堂, 你可以call 66055028 問問. (世紀跆拳道會) 希望幫到你.

跆拳

我女在九龍城學的,逢星期六,每堂兩小時,($160/月)
原帖由 birdmom 於 09-1-13 16:23 發表

Lonelylam,

Can I have the contact tel. number.     I am interested in it.

thanks,
birdmom

原帖由 LONELYLAM 於 09-1-19 01:26 發表
我女在九龍城學的,逢星期六,每堂兩小時,($160/月)

Lonelylam,

Can I have the contact tel. number.     I am interested in it.

thanks,
birdmom

[/quote]

往以下網址睇吓, 教得唔錯.

http://www.edu-kingdom.com/modules/course/coursedetails.php?applyid=2082

$160 (4堂)

之前同你講話我大女學緊中,新年前派了回條,幼稚園也開班了,星期日十二點至一點半。而我個女之前也可試堂的。我個仔聽日也是第一課,你看一看適合不適合?

Hi Lonelylam,

Can I have the contact tel number and address?

Thanks,
birdmom

原帖由 LONELYLAM 於 09-2-7 18:28 發表
之前同你講話我大女學緊中,新年前派了回條,幼稚園也開班了,星期日十二點至一點半。而我個女之前也可試堂的。我個仔聽日也是第一課,你看一看適合不適合? ...

原帖由 LONELYLAM 於 09-2-7 18:28 發表
之前同你講話我大女學緊中,新年前派了回條,幼稚園也開班了,星期日十二點至一點半。而我個女之前也可試堂的。我個仔聽日也是第一課,你看一看適合不適合? ...

LONELYLAM
I am interested in it. Would you pm the details to me, thank you?

提提大家:
跆拳發展至今,有兩個體系:ITF & WTF. 情況與柔術及柔道的發展有點相似. 因它們係兩套不同的system,有兩套不同的套拳,所以學之前要考慮清楚. 建議大家網上search多d有關跆拳道的資料.  記得問間館係ITF 定 WTF.
好簡要地為大家舉出一些分別:

ITF:歷史尤久,古武術,比較講求實用性,即實戰及搏擊.以及手腳運用較為平均. 不過現今比較少人學.

WTF:收起一些比較狠辣的招數,比較運動型的活動,搏擊時也比較全面保護選手,即奧運比賽項目規則o個種. 運用踢腳的比例多D. 現今成為主流.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

我女在正道館學.

如不屬武痴,建議你搵間教WTF的去學,還要是:
香港跆拳道協會(簡稱跆協)的屬會
我是藍的
錯錯錯
我是男的