用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 升中Profile用中文定英文?
go

升中Profile用中文定英文? [複製鏈接]

如果想報英中, 應該用中文定英文的格式寫profile 較好呢?
而呢本profile究竟係甚麼時候用的呢?

謝謝大家幫忙!
   0    0    0    0

就算你報英中,profile一樣可以用中文做架。呢本profile是連同中一表格交去自選中學,下星期一是最遲交form日,做好份profile你可以叫小朋友拎番學校,比班主任look look,睇下有乜野要修改啦。
記得上你自選的中學校網look look,因每間中學要求學生交的profile格式都吾同,有D要用clear file入起所有資料,有D吾可以超過3張紙,有D只要用公文袋裝起。

原帖由 GraceMan 於 09-1-13 21:34 發表
如果想報英中, 應該用中文定英文的格式寫profile 較好呢?
而呢本profile究竟係甚麼時候用的呢?

謝謝大家幫忙!

原帖由 小鹿斑比 於 09-1-14 00:21 發表
就算你報英中,profile一樣可以用中文做架。呢本profile是連同中一表格交去自選中學,下星期一是最遲交form日,做好份profile你可以叫小朋友拎番學校,比班主任look look,睇下有乜野要修改啦。
記得上你自選的中學校網look lo ...

唔知崇德有無profile格式特定要求??我見佢網無寫,
或者可能我留意唔到...

‹ 上一主題|下一主題