用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇報協恩K1面試?
go

有冇報協恩K1面試?

我想報面試班,報名當日,我收到小X元和Bee KXX 的面試班資料,有冇人讀過呀?

原帖由 bbkellybb 於 09-1-14 09:58 發表
我想報面試班,報名當日,我收到小X元和Bee KXX 的面試班資料,有冇人讀過呀?

我讀過Bee Kids面試班,之前考St Catherine, HK Preschool,根德, 浸大 都成功收了我小朋友,你可以試試。

原帖由 ntwntw 於 09-1-14 12:22 發表

我讀過Bee Kids面試班,之前考St Catherine, HK Preschool,根德, 浸大 都成功收了我小朋友,你可以試試。

ntwntw,

請問面試班的內容有甚麼? 謝謝!

回覆 # 的文章

咁你咁多好KG都收, 你end up 揀邊間比你小朋友呀?

報左啦,有無人可以分享面試問些什麼?是否會問家長及小朋友?

原帖由 LovelyBB06 於 09-1-14 17:53 發表

ntwntw,

請問面試班的內容有甚麼? 謝謝!

面試班中,我小朋友讀了很多個課題,但最好是有mock interview及教家長應答,現在報班都平過我小朋友讀果時。
我暫時選St catherine, 如果協恩收,都會再諗諗,此終都係一條龍。

但協恩小學是津貼小學,要計分喎!
原帖由 ntwntw 於 09-1-15 09:43 發表

面試班中,我小朋友讀了很多個課題,但最好是有mock interview及教家長應答,現在報班都平過我小朋友讀果時。
我暫時選St catherine, 如果協恩收,都會再諗諗,此終都係一條龍。 ...

原帖由 sallyfung001 於 09-1-15 09:53 發表
但協恩小學是津貼小學,要計分喎!

我都知,希望自己幼園學生,叩門都易D。

回覆 # 的文章

ntwntw,

Thank you for your opinion.

原帖由 bbkellybb 於 09-1-15 16:00 發表
ntwntw,

Thank you for your opinion.

不用客氣,上完堂,了解多D,就會輕鬆D。

醒目開學勳章

想借問聲,邊度有試班既資料啊?

原帖由 sharon26788 於 09-1-19 01:06 發表
想借問聲,邊度有試班既資料啊?

You may have a look on
www.beekids.com.hk

醒目開學勳章

原帖由 ntwntw 於 09-1-19 13:17 發表

You may have a look on
www.beekids.com.hk

thx

唔洗上面試班嫁......浪費金錢 ......
只要你在家同佢玩.... 日日玩interview咁.....
就熟能生考啦...

原帖由 cool_girl 於 09-1-19 23:18 發表

小朋友分開interview,所以要有準備先得。

原帖由 mmmng 於 09-1-20 09:33 發表
唔洗上面試班嫁......浪費金錢 ......
只要你在家同佢玩.... 日日玩interview咁.....
就熟能生考啦...

mmmng,

我都試過在家同佢玩, 問的都是面試問題, 但係日子耐左, 佢好似"滑了牙"噤, 唔係好想再答我問題噤, 又或者敷敷衍衍噤答我呀!! 我好驚再玩落去會令佢反感呀! 怎麼辦??請問你在家中是怎樣同佢玩呢?  謝謝!

各位報協恩的媽咪, 有冇擔心過升唔返協恩小學? 你會選擇讀九龍塘出名的幼稚園(根德/St. Cat...)還是協恩???

原帖由 kyliejet 於 09-1-20 12:01 發表
各位報協恩的媽咪, 有冇擔心過升唔返協恩小學? 你會選擇讀九龍塘出名的幼稚園(根德/St. Cat...)還是協恩???

Sure HY la, 就算升唔返叩門都會優先考慮收返

有擔心過,不過收咗先算啦,得60個位!
原帖由 kyliejet 於 09-1-20 12:01 發表