用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 人人都想轉上午班,你地寫信比學校用什麼理由? ...
go

人人都想轉上午班,你地寫信比學校用什麼理由? [複製鏈接]

定係不用特別理由便寫此信呢?
   0    0    0    0

回覆 # 的文章

唔需要寫理由.
要記住不停追問校方,排緊第幾,同留意上午班有無位.

我話家姐放學時間和弟弟的一樣, 撞左時間安排唔到接放學...不過, 我都見有d就咁話安排唔到時間...

原帖由 alunsweeney 於 09-1-16 12:03 發表
定係不用特別理由便寫此信呢?

醒目開學勳章 王國長老

我以前公司有幼稚園生意的, 所以我都幾熟個校長
佢話, 如果個理由係習慣訓晏覺, 課外活動等等, 都唔會有咩機架喇.......除非咁好彩無人爭啦
因為有d哥哥姐姐讀上午, 細佬妹就100%會一齊 (無理由要家長一個湊上午一個湊下午掛??!!), 另外, 要先照顧家庭因素eg媽咪返part time只有下午可以湊小朋友等等

其實學校多數都係呼蜆你, 叫你寫封信去wait, 個個都想轉am 甘pm class 米冇人讀
原帖由 Charlotte_mom 於 09-1-16 16:03 發表
我以前公司有幼稚園生意的, 所以我都幾熟個校長
佢話, 如果個理由係習慣訓晏覺, 課外活動等等, 都唔會有咩機架喇.......除非咁好彩無人爭啦
因為有d哥哥姐姐讀上午, 細佬妹就100%會一齊 (無理由要家長一個湊上午一個 ...
‹ 上一主題|下一主題