用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 急!小一選校問題
go

急!小一選校問題

如果甲部只填第一志願,不填第二、三,會不會快點在乙部抽過第一志願,抑或是等所有學生在甲部抽哂,之後再一起抽乙部?

醒目開學勳章

如果甲部只填第一志願,不填第二、三,會不會快點在乙部抽過第一志願 <-- 唔會

抑或是等所有學生在甲部抽哂,之後再一起抽乙部 <-- 冇錯

Geni, 多謝你的解答!

是不是我在甲部填了自己心儀的本區小學,第二、三都可試一試运氣,選跨區,然後在乙一再填回甲一,都沒影响?

醒目開學勳章

如果你唔介意派去跨區o個兩間就當然冇問題啦! 但如果都係最想小朋友派到去本區first choice o既話就最好唔填呢兩間, 因為如果真係咁好彩甲部2nd / 3rd choice 有位, 你就冇機會試乙部o家o勒!

唔好意思~借個位問一個問題,,thx~
請問學校編號從邊到搵到呢~還是明天到中心有得揀架~(我指跨區的)
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

中心有info
原帖由 kcpak 於 09-1-18 01:31 發表
唔好意思~借個位問一個問題,,thx~
請問學校編號從邊到搵到呢~還是明天到中心有得揀架~(我指跨區的)

原帖由 WATHT 於 09-1-18 01:42 發表
中心有info

thxthx~~~我可以安心去睡了
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人