用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 公文英文
go

公文英文

醒目開學勳章

我個仔由k3開始俾佢學公文英文,已經一年多,但最近佢開始唔肯做公文功課,話好悶,佢現在學緊Level B,唔知重好唔好俾佢堅持繼續讀好???如果唔讀公文英文重有什麼其他英文課程俾佢讀會學到英文????

醒目開學勳章

enopi英文~~~是什麼形式上堂ka?

enopi英文 是什麼形式上堂ka 我都想知

原帖由 fionau 於 09-1-5 13:12 發表
我個仔都學緊公文英文,星期6上左一堂enopi英文,我覺得幾好,我唸住唔讀公文,你可以嘗試一下

請問將軍澳有沒有得學 ? 可否多介紹 或有沒有電話提供給我查詢
我想仔仔小二學可以嗎 ? 及小女兒今年9月升k3 都想她學.
MIHO

enopi英文 是什麼形式上堂ka 我都想知可吾司以講吓

嘩,你個小朋友好勁呀,學到公文式英文level b,真是不簡單,點解覺得悶呀,我都想比我個仔讀公文式英文呀;請賜教

enopi英文 是什麼形式上堂ka 我都想知可吾司以講吓

醒目開學勳章

原帖由 LucyMummy 於 09-1-15 10:45 發表
嘩,你個小朋友好勁呀,學到公文式英文level b,真是不簡單,點解覺得悶呀,我都想比我個仔讀公文式英文呀;請賜教

Level b唔算勁la~~~我有個朋友個女早我仔half year讀now 讀緊level F la~~~剛剛重話拿左kumon 金牌tim ah~~~佢個女大我個仔2 months 之ma~~~

醒目開學勳章

原帖由 Tatama123 於 09-1-20 10:46 發表
[quote]原帖由 rebecca0113 於 09-1-20 10:32 發表
我個仔都係讀緊level B, 我都覺得好淺每日係到做抄寫,作用不大, 不如自己畀本書叫佢照抄一樣, 所以都唔知qu ...

咪就係lor....好似對佢小學無muk幫助咁...不過又未搵到其他英文課程俾佢讀...所以都未quit lor

醒目開學勳章

原帖由 Tatama123 於 09-1-20 11:55 發表
[quote]原帖由 rebecca0113 於 09-1-20 10:55 發表

除左英文之外有沒有讀公文數及中文 ?

我仔only讀英文

醒目開學勳章

原帖由 Tatama123 於 09-1-20 12:37 發表
[quote]原帖由 rebecca0113 於 09-1-20 12:06 發表
點解唔讀公文數 ?

呀仔最初係讀公文數ka...點知返左6個月左右就唔肯做功課,又成日crying話唔想讀,咁咪俾佢change eng lor....now已經讀左英文差不多成年la

新年快樂 ~~
祝各位身體健康 !

我都好想cut, 有無人支持我??
囡囡k3由7A(公文英elf)開始讀到現在小二level D, 一直好像對校內成績沒有幫助, 現在還明顯地退步.  每天很不願意地完成功課,  可否教我如何繼續堅持?

醒目開學勳章

原帖由 mamimeowmeow 於 09-2-6 14:13 發表
Quit Kumon, my child learnt it before and he was so afraid of learning!!!

He has stopped now and change to learn 'leisure' English like phonics and conversation with a private tutor. He is much happi ...

mammimeowmeow,
What mean 'leisure' English? Can you tell me the detail about this? Thanks

rebecca