用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 81區選校
go

81區選校

醒目開學勳章

o岩o岩過左個好頭痛o既星期日, 係第2項......我楝o黎楝去都係填左5間, 81區共12間....但其他真的楝唔落手, 有冇81區o既朋友呀, 你地楝左邊間

我就選哂12間........因我家姐之前選3間,结果派咗一間佢冇揀嘅,所以都米話唔驚!

原帖由 manyan314 於 09-1-20 10:53 發表
o岩o岩過左個好頭痛o既星期日, 係第2項......我楝o黎楝去都係填左5間, 81區共12間....但其他真的楝唔落手, 有冇81區o既朋友呀, 你地楝左邊間mouth:" />

我都係81區,說真的,好在自行收生得左,否則揀得落手的都是5間.我估到你說的是邊5間.不過個個家長都是這樣揀,其實好危險,所以最好填滿,總好過三唔識七派去一間最差的.

醒目開學勳章

原帖由 loy211 於 09-1-20 13:24 發表
我都係81區,說真的,好在自行收生得左,否則揀得落手的都是5間.我估到你說的是邊5間.不過個個家長都是這樣揀,其實好危險,所以最好填滿,總好過三唔識七派去一間最差的. ...

如果真係派間3唔識7 o既, 我諗我會去叩門....死啦..開始驚tim..... ....

我諗真係難過中六合彩, 我第一欄o既第一志願就填返本區,第2,3志願都係填跨區..

至於第2欄...上年亞女間幼稚園都有一個派左去第7志願, 亞媽喊屎左

咁又唔駛太擔心......希望在人間,若然唔ok,最多咪叩門囉,總有希望嘅!

原帖由 manyan314 於 09-1-22 15:52 發表

如果真係派間3唔識7 o既, 我諗我會去叩門....死啦..開始驚tim..... ....

我諗真係難過中六合彩, 我第一欄o既第一志願就填返本區,第2,3志願都係填跨區..

至於第2欄...上年亞女間幼稚園都有一個派左去第7志 ...

醒目開學勳章

原帖由 babyuen 於 09-1-22 21:20 發表
咁又唔駛太擔心......希望在人間,若然唔ok,最多咪叩門囉,總有希望嘅!

想問下你地....有冇人開始整profile......其實幾時都開始叩門, .....