用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南VS朗思, 邊間好? 唔知點簡, 請幫忙
go

迦南VS朗思, 邊間好? 唔知點簡, 請幫忙

我囝囝一向都係讀緊上午校 (英藝幼稚園), 啱啱搬咗藍田麗港城, 而家要做K1插班生下學期.
問題就係:
迦南只有下午班, 到K2都係下午班, 唔俾轉上午. 但有學卷, 扣埋學卷都係俾$1100/月

朗思有上午班, 但冇學卷, $3200/月

我而家唔知點好, 好想讀迦南, 因為學費平, 但只得下午班, 咁阿B所有的課外活動就要取消?
由上午轉做下午, 會唔會唔習慣?
各位媽咪可以幫我嗎?

朗思? Which center? all full wor?

朗思 - 麗港城分校,
有上午班讀呀.

原帖由 anthony010103 於 09-1-20 00:05 發表
朗思? Which center? all full wor?

我個仔係朗思讀左一年nursery, 今年九月會去番迦南讀下午班K1, 朗思係幾好, 但學費都好金, 而且讀左一年半年轉一次班主任, 佢地既老師流動量都大.

原帖由 joeyeddie 於 09-1-19 23:25 發表
我囝囝一向都係讀緊上午校 (英藝幼稚園), 啱啱搬咗藍田麗港城, 而家要做K1插班生下學期.
問題就係:
迦南只有下午班, 到K2都係下午班, 唔俾轉上午. 但有學卷, 扣埋學卷都係俾$1100/月

朗思有上午班, 但冇學卷, $32 ...

但下午班會唔會影响到你囝囝既課外活動?
課外活動時間點安排好呀?
我而家好鬼煩惱, 揀一間幼稚園都鬼咁煩, 揀小學咪......

原帖由 LittlePigmom 於 09-1-20 13:48 發表
我個仔係朗思讀左一年nursery, 今年九月會去番迦南讀下午班K1, 朗思係幾好, 但學費都好金, 而且讀左一年半年轉一次班主任, 佢地既老師流動量都大.

...

我覺得下午班ok.  我個仔放左學先上.

原帖由 joeyeddie 於 09-1-20 17:31 發表
但下午班會唔會影响到你囝囝既課外活動?
課外活動時間點安排好呀?
我而家好鬼煩惱, 揀一間幼稚園都鬼咁煩, 揀小學咪......