用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 34網如何排位
go

34網如何排位 [複製鏈接]

原本很想入馬頭涌官小, 但由於這是熱門的學校, 很多人爭,驚派唔到位. 唔敢放在第一位. 但係最近聽到很多家長講,都係驚多人揀怕入唔到,所以放棄,揀其他學校如陳瑞祺或農圃道官小,咁如果我揀返馬頭涌官小, 入的機會會否大D?
   0    0    0    0

你小朋友是否男孩

抽奬真係講彩數

馬官係一間好的小學
直得放在第一志願

原帖由 Yinba 於 09-1-12 00:13 發表
原本很想入馬頭涌官小, 但由於這是熱門的學校, 很多人爭,驚派唔到位. 唔敢放在第一位. 但係最近聽到很多家長講,都係驚多人揀怕入唔到,所以放棄,揀其他學校如陳瑞祺或農圃道官小,咁如果我揀返馬頭涌官小, 入的機會會 ...

超級版主

係就放第一位,如果放第二、三志願,即等如完全放棄馬頭涌。

上一任校長講過,如放佢地學校做第一志願,如果入唔到,只要小朋友叩門面試表現好,又有D證書或優異之處,好高機會會收。

陳瑞祺仲難入
依晴Hillary, 依韻Eleanor

醒目開學勳章

原帖由 winchoy16888 於 09-1-20 18:07 發表
你小朋友是否男孩

我想問下係男孩, 响呢個網應該點揀呢 ??  仲有個細妹跟住. 唔該各位幫忙.

我都想知, 但我只有 1 個仔仔. 陳瑞祺 vs 福馬. 邊間好. 現正在留意聖三一堂. 因為轉英小. 另中文用普通話教. 每班 25人. 好似幾好. 5月23日開放日會去睇吓. 但學費及升中問題須考慮
‹ 上一主題|下一主題