用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 馬鞍山邊間幼稚園好?
go

馬鞍山邊間幼稚園好?

馬鞍山邊間幼稚園好呢?
(每月幾錢?有無學卷?)
我想搵一間唔好淨係玩既,要有一定既功課量!因為驚唔駛點做功課既會令小朋友好難適應小一既生活!
唔係一定要名校,最緊要校風好!
同埋我想佢第二時讀耀安村既保良局小學!
有無人既小朋友係讀呢間小學嫁,你地既仔女當年讀邊間幼稚園?

您可以考慮富寶花園康傑.  冇學卷.  聽聞老師OK.  課程唔淺, 同埋唔算少功課.  不過, 學費幾多就要自己睇幼稚園概覽, 我都唔知.

醒目開學勳章

我响open day問過康傑嘅老師, 佢地自己覺得課程同功課量算普通~ 唔算好多, 但亦唔係少

課程,功課係其次. Suggest 家長選校要查清楚老師的質素,校風.對小朋友是否有愛心. 小朋友 enjoy 上學, 才是最重要.
本人之小朋友曾於此校就讀, 有十分不好之經歷. 家長選校要小心.

原帖由 Freshment 於 09-1-22 12:02 發表
您可以考慮富寶花園康傑.  冇學卷.  聽聞老師OK.  課程唔淺, 同埋唔算少功課.  不過, 學費幾多就要自己睇幼稚園概覽, 我都唔知.

To phoebe-lily,
What happen to your bb in this school?  I will plan to attend this N1 class.
原帖由 phoebe-lily 於 09-1-28 15:36 發表
課程,功課係其次. Suggest 家長選校要查清楚老師的質素,校風.對小朋友是否有愛心. 小朋友 enjoy 上學, 才是最重要.
本人之小朋友曾於此校就讀, 有十分不好之經歷. 家長選校要小心.

...
:oops:

I also interested to know what happen to your baby...can you share?

回覆 # 的文章

catlover2001526,
你的小朋友住近那裏呢?馬鞍山也有很多幼稚園。有學卷的我個人喜歡合一堂及張煊昌及靈糧堂。冇學卷的則康傑環境是不錯,但師資不太清楚。冇學卷亦很多選擇如綠茵、朗思、博士山、威寶等。
poison
poison

我個仔現在讀緊N班,可否分享下咩事,因我考慮緊是否讀K1,謝謝!
康傑學費$2300,一季雜費約$500,算ok
原帖由 phoebe-lily 於 09-1-28 15:36 發表

...