用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問仲有邊間學校收K1..(急)
go

請問仲有邊間學校收K1..(急)

好傷心... , 阿囡N1既學校只收囡囡waiting list, 請問仲有邊間學校會收K1...:cry:

ST STEPHEN'S GIRLS' KINDERGARDEN

下...你小朋友讀開的學校都唔自己收留k1....
咁咪好頭痛...?邊間呀...

又一村好像收喎.. 上網見浸幼有wait list的form, 唔知有無用...加油呀

原帖由 water111 於 09-1-22 21:30 發表
好傷心... , 阿囡N1既學校只收囡囡waiting list, 請問仲有邊間學校會收K1...:cry:
Mqchris :>

你是否也在近九龍塘某幼稚/幼兒園?好面善。

回覆 # 的文章

采賢媽咪,我認得你,我個仔同你個女在一歲多時是同一班playgroup(觀塘幼兒學校).
我個仔叩謝嘉恆,如果你唔介意,你可pm我,我們聯絡一下吧!!

hi 米米噢

haha 係呀, 囡囡讀kln tong每朝都帶佢返學, 你呢? 係米同我一間架

hi vickylyy

你小朋友個名我有印象呀, 囝囝返邊間學校呀

采賢媽,

我們應該是同一間學校, 有隻貓頭鷹的一間.
我早上由姐姐帶返學, 放學就由公公帶回家.因我們的工作地點在中環, 時間上不能自己帶.
我前幾日也收到Waiting List的通告, 都覺得很遲才通知及學校方面並沒有在入學時正式通知上K1的程序比較不當, 好等大家都有心理及行動上的安排. 不過我最初也未必會在同一間學校上K1, 所以巳有後著.
不用太過灰心, 原校未必一定無, 其它的或可能更合適.

寶血1月21-2月19招生

采賢媽媽:
我個仔k1多數讀九龍塘啟思(律倫街).你住哪兒??其實我都有報屋企附近的幼稚園.你有沒有報屋企附近的幼稚園??
原帖由 water111 於 09-1-24 23:07 發表
hi 米米噢

haha 係呀, 囡囡讀kln tong每朝都帶佢返學, 你呢? 係米同我一間架

hi vickylyy

你小朋友個名我有印象呀, 囝囝返邊間學校呀

請問你們講的是否九龍塘貓頭鷹學校呀,我大仔讀過都覺得好好,本身諗住細仔下年會讀N班,但以前系直升的,點解而家會咁呢?想請問N班有几多班,而K1有几多班呢?謝謝.
原帖由 米米噢 於 09-1-24 23:48 發表
采賢媽,

我們應該是同一間學校, 有隻貓頭鷹的一間.
我早上由姐姐帶返學, 放學就由公公帶回家.因我們的工作地點在中環, 時間上不能自己帶.
我前幾日也收到Waiting List的通告, 都覺得很遲才通知及學校方面並沒有在入 ...

采賢ma....
i found you so hard ...
i am the same situation as you... i also send you a private mail.. pls check and call me..

如果冇記錯, N班(am3班 pm3班), k1 (am3班 pm2班)

原帖由 chrischeung 於 09-1-27 17:50 發表
請問你們講的是否九龍塘貓頭鷹學校呀,我大仔讀過都覺得好好,本身諗住細仔下年會讀N班,但以前系直升的,點解而家會咁呢?想請問N班有几多班,而K1有几多班呢?謝謝. ...

QQSTK

oh sorry, pls call pm

原帖由 QQSTK 於 09-2-5 16:10 發表
采賢ma....
i found you so hard ...
i am the same situation as you... i also send you a private mail.. pls check and call me..