用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 急~~請幫手: 有關"九龍城浸信會幼稚園" ...
go

急~~請幫手: 有關"九龍城浸信會幼稚園"

朋友臨時要同佢囝囝由外國返香港,暫時只搵倒一間學校收,因其他好多學校已收哂生,收佢果間係"九龍城浸信會幼稚園", 佢問過好多人都無人識呢間學校, 想請問有無家長知道呢間幼稚園呢?
唔該哂

原帖由 Anise 於 09-2-1 18:13 發表
朋友臨時要同佢囝囝由外國返香港,暫時只搵倒一間學校收,因其他好多學校已收哂生,收佢果間係"九龍城浸信會幼稚園", 佢問過好多人都無人識呢間學校, 想請問有無家長知道呢間幼稚園呢?
唔該哂 ...

你好,

我囡囡都有考九龍城浸信會幼稚園, 收左AM CLASS, 不過冇去交留位費.

以我所知, AM,PM, 全日 CLASS 都只有一班, AM CLASS 只收17個小朋友.

我個人覺得地方太少, 只有一個function room, 又冇音樂室, 唱歌上課食茶點都係同一個課室.

而學者方面, 佢地比較著重抄寫, 如果for 升小一, 一定冇問題.

希望小小資料可以幚到你朋友喇~

YML,

Thank you so much
我會話比我朋友知,佢都講過地方好細,但唔知佢地d小朋友品行同中英文程度如何,而且唔知點解無人認識呢間學校

原帖由 Anise 於 09-2-8 23:39 發表
YML,

Thank you so much
我會話比我朋友知,佢都講過地方好細,但唔知佢地d小朋友品行同中英文程度如何,而且唔知點解無人認識呢間學校

品行同中英文程度如何?
因為九龍城浸信會幼稚園著重抄寫, 所以小朋友D品行都好乖巧, 中英文程度都OKo家~

只不過我唔鍾意佢地活動空間太少~

YML,
真係唔該哂, 仲想問下(唔好意思),佢地著重抄寫, 同小朋友d品行都好乖巧,係間幼稚園係interview時講,定係你識朋友係度讀緊?sorry咁多問題問你

原帖由 Anise 於 09-2-10 13:48 發表
YML,
真係唔該哂, 仲想問下(唔好意思),佢地著重抄寫, 同小朋友d品行都好乖巧,係間幼稚園係interview時講,定係你識朋友係度讀緊?sorry咁多問題問你

學前機構-質素評核報告
http://www.edb.gov.hk/FileManager/TC/Content_6605/KlnCityBaptist.pdf

報告中有講~

YML

Thank you very much