用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母無玷聖心幼稚園 頌安邨在哪裡上校車
go

頌安邨在哪裡上校車

啊囡09K1上午班想安排接送時間,有無人知頌安邨在哪裡上校車, 幾點? thanks

我女女係08年k1, 我在之前上車的, 跟過佢搭幾次校車.  頌安村應該就在頌安商場正門行出去, 中學對出果庶附近上車.  入左閘口後. 希望你明我講乜....

回覆 # 的文章

Cinnamon,我明白了,你女女點解唔搭校車,現在點返校,我要返工前送女女上車,不能親自送到校,你女女讀得開心嗎?

no no no...你誤會我意思, 我其實係話, 我個女係在頌安前一個站上車的, 到而家佢都仲有搭校車返學.  之前我跟過佢坐幾次, 係因為k.1開學日, 會有4日遊戲日, 可以一個家長跟小朋友返學校一齊, 返1.5hr架啫, 至在俾佢適應下新學校先正式全校一齊開學.  而果幾日, 家長都可以同埋小朋友一齊搭校車返學放學, 又係俾個機會家長試下滿唔滿意先正式俾校車錢. 同埋學校有時d活動, 如觀課日, 聖誕party, 要家長參與時, 都可以一齊坐校車返學放學, 所以我咪跟佢坐過囉.

我在你之前一個站上車, 每朝7:50要在指定地方上車, 所以我估頌安上車時間都係差唔多, 唔會遲多過5分鐘.  因為學校8:30上課.

至於我個女開唔開心, 到見前為止, 都見佢ok.  可能之前佢讀過nursery, 所以入k.1時, 唔算太難適應.  只係最初擔心佢唔慣自己坐校車啫, 但好快佢都習慣.   

原帖由 Cinnamon 於 09-1-18 00:12 發表
no no no...你誤會我意思, 我其實係話, 我個女係在頌安前一個站上車的, 到而家佢都仲有搭校車返學.  之前我跟過佢坐幾次, 係因為k.1開學日, 會有4日遊戲日, 可以一個家長跟小朋友返學校一齊, 返1.5hr架啫, 至在俾佢 ...

Cinnamon
你好..想問少少野..我想知校車的路線係點[email=?[email protected]]?[/email]請問你知唔知呀?因為我對校車一無所知.我家住富寶,thanks!
[email protected]

富寶應該係5號校巴,經新港城,福安,錦英,富寶,學校。
原帖由 ahmaymay 於 09-1-19 08:35 發表

Cinnamon
你好..想問少少野..我想知校車的路線係點[email protected]]?請問你知唔知呀?因為我對校車一無所知.我家住富寶,thanks!
[email protected]

原帖由 myhoneys 於 09-1-19 12:07 發表

thanks!myhoneys~
唔該曬你呀..終於知道校車資料啦..THANKS!

ahmaymay,

唔洗客氣,歡迎你加入聖心幼稚園的大家庭。以後多d上來交流下。

原帖由 ahmaymay 於 09-1-19 15:29 發表

thanks!myhoneys~
唔該曬你呀..終於知道校車資料啦..THANKS!

咁即係同我個女唔同路線啦, 我個女搭3號車. 經聽濤, 頌安, 恆安, 耀安, 碧濤 => 學校.

但係唔知會唔會年年根據果年要坐校車既學生再分配路線?!  因為我都係第一年, 唔知出年仲一唔一樣呢?

原帖由 myhoneys 於 09-1-19 12:07 發表

應用唔會啦,禁多年來ge路線都一樣,富寶都係5號校車。

開學頭幾日有得 try ride.

原帖由 Cinnamon 於 09-1-20 13:25 發表
咁即係同我個女唔同路線啦, 我個女搭3號車. 經聽濤, 頌安, 恆安, 耀安, 碧濤 => 學校.

但係唔知會唔會年年根據果年要坐校車既學生再分配路線?!  因為我都係第一年, 唔知出年仲一唔一樣呢?

...

聽你地咁講..淨係行馬鞍山都有2駕校巴啦bor..
咁想問下校巴係大型定van仔呀..thanks!

原帖由 Cinnamon 於 09-1-20 13:25 發表

...

一定一定!!哈哈

原帖由 myhoneys 於 09-1-19 23:27 發表
ahmaymay,

唔洗客氣,歡迎你加入聖心幼稚園的大家庭。以後多d上來交流下。

5 號校車係大型車。

原帖由 ahmaymay 於 09-1-21 17:20 發表
聽你地咁講..淨係行馬鞍山都有2駕校巴啦bor..
咁想問下校巴係大型定van仔呀..thanks!

回覆 # 的文章

Cinnamon, 多謝你的回復,唔該晒

回覆 # 的文章

3號車都係大型校巴, 返學果程一定係! 但唔知點解有時個女放學返黎話坐細van返黎?!

請問知唔知經唔經錦泰苑, 下午班校車會係幾點開始呢?

錦泰苑,應該係另一架車。

原帖由 siufa 於 09-2-2 11:19 發表
請問知唔知經唔經錦泰苑, 下午班校車會係幾點開始呢?