用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 又一村同禮賢揀邊間好呀?
go

又一村同禮賢揀邊間好呀?

又一村同禮賢都收左仔仔,唔知邊間好啲呢!又一村啲老師好nice架同埋後生啲,一星期有4堂英語1堂普通話,禮賢就傳統啲,老師睇落好似有經驗啲.同老師都有愛心,一星期有1堂英語1堂普通話,但係都唔知俾仔仔讀邊間好,大家可唔可以俾啲意見呀!

原帖由 jessie522 於 09-1-23 15:37 發表
又一村同禮賢都收左仔仔,唔知邊間好啲呢!又一村啲老師好nice架同埋後生啲,一星期有4堂英語1堂普通話,禮賢就傳統啲,老師睇落好似有經驗啲.同老師都有愛心,一星期有1堂英語1堂普通話,但係都唔知俾仔仔讀邊間好,大家可 ...

禮賢有冇phonics架? 又一村有架, 同埋又一村好大, 前幾日明報都話呢兩間學校都幾好架.

原帖由 jessie522 於 09-1-23 15:37 發表
又一村同禮賢都收左仔仔,唔知邊間好啲呢!又一村啲老師好nice架同埋後生啲,一星期有4堂英語1堂普通話,禮賢就傳統啲,老師睇落好似有經驗啲.同老師都有愛心,一星期有1堂英語1堂普通話,但係都唔知俾仔仔讀邊間好,大家可 ...

吓原來禮賢得一堂英語唔怪得又一村D學費貴D

但係我今日同個朋友傾開, 佢個仔係我囡囡既育嬰園同學仔, 亦同時被又一村同禮賢收左, 我朋友話睇過舊post, 唔止一堂架喎

原帖由 jojoplanet 於 09-1-24 10:56 發表

吓原來禮賢得一堂英語唔怪得又一村D學費貴D
歡迎參觀『文。穎之家』
文文小公主Corliss出生於28/9/2006, 重2.99kg, 31/12/2008重13.4kg, 高85cm
小穎小王子Wayne出生於01/11/2007, 重3.5kg, 27/2/2009重11.8kg, 高78m, 頭圍49cm

又一村通常升咩小學?禮賢有自己小學WOR

原帖由 cheungyan88 於 09-1-30 23:53 發表
又一村通常升咩小學?禮賢有自己小學WOR

家長會時先生話都係頭4個志願(津校)..禮賢小學係私校..唔同路向喎..

My friend's daughter is studying K2 in Lai Yin now.  She stated Lai Yin is a really really good school.

Can you please quote how good it is?  Please ask your friend more.  Many Thanks.

原帖由 karen55407 於 09-2-3 19:49 發表
My friend's daughter is studying K2 in Lai Yin now.  She stated Lai Yin is a really really good school.

原帖由 karen55407 於 09-2-3 19:49 發表

咁係唔係讀禮賢好啲呢!?

又一村呢就係外籍老師教英文,禮賢就母語係英語嘅老師教嘅,又唔知邊間啲程度會好啲.

原帖由 winwin815 於 09-1-25 00:45 發表
但係我今日同個朋友傾開, 佢個仔係我囡囡既育嬰園同學仔, 亦同時被又一村同禮賢收左, 我朋友話睇過舊post, 唔止一堂架喎

後來問下老師,佢話係1堂大班,1堂小班喎!