用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 朗晴數學
go

朗晴數學

有冇人知朗晴數學(近灣仔天樂里)補中一英數掂唔掂?
豬仔兔

原帖由 豬仔兔 於 09-2-4 10:59 發表
有冇人知朗晴數學(近灣仔天樂里)補中一英數掂唔掂?

阿囝由小六暑期開始補到依家中二, 阿囝願意去補因數科成績有進步.  每堂老師會預備一份練習比學生做, 唔識就問, 其實主要係操練囉.

回覆 # 的文章

波子

多謝你既回覆,我想問問佢地會唔會準時夠鐘就叫你走(準備第二班上堂),因為我知有d補數既中心一定要學生做晒所有練習至準走,我有個朋友個女試過做多兩個鐘至可以放學呀!
豬仔兔

阿囝返星期六 4:00 - 6:00, 佢間中會6:30左右才放學, 因為d數做錯左要改埋正先可放學, 但過晒鐘還未改好就要攞埋返屋企做啦.

另外阿囝有時會叫補習班老師教定佢學校將會教的課題, 咁樣上堂時會更加明白.

我小朋友成績不太好,但較為純品,資質較差,在學校成績英文好數學差,但操行是優良的。上網找到這所學校補習社補數,上堂時那位助教是女性,用好羞辱性的句子責罵小兒,基本上是想趕走些成績差的學生,幸好只交了一個月學費,每每提起這所補習社,我兒子都非常害怕。請各位三思。

原帖由 BonBon1994 於 09-4-26 17:56 發表
我小朋友成績不太好,但較為純品,資質較差,在學校成績英文好數學差,但操行是優良的。上網找到這所學校補習社補數,上堂時那位助教是女性,用好羞辱性的句子責罵小兒,基本上是想趕走些成績差的學生,幸好只交了一個月學費,每每提起 ...

Miss Kwan
補左差不多兩年, 咁我又無聽阿囝講過d老師好惡鬧學生喎!