用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 有無兩歲以下在荃灣, 葵涌及青衣的PLAYGROUP介紹 ...
go

有無兩歲以下在荃灣, 葵涌及青衣的PLAYGROUP介紹

我知荃灣99廣場有一間叫樂兒有playgroup,好似幾好

原帖由 jackycarmen 於 09-2-4 10:08 發表
有無兩歲以下在荃灣, 葵涌及青衣的PLAYGROUP介紹. THANKS.

回覆 # 的文章

JOYFUL ENGLISH CENTRE好好架, 我兩個小朋友都向度讀

回覆 # 的文章

JOYFUL ENGLISH CENTRE,
TEL : 2492 8567
我大女由1-1/2歲讀到家吓4歲2個月
細女家吓2歲2個月, 都讀左成8個月啦
佢哋d英文不知幾好

呢度有一條link, 葵涌我唸真係少D,問到再PM你
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1689949&extra=page%3D1

回覆 # 的文章

原帖由 Chincco 於 09-2-4 14:53 發表
TEL : 2492 8567
我大女由1-1/2歲讀到家吓4歲2個月
細女家吓2歲2個月, 都讀左成8個月啦
佢哋d英文不知幾好

請問你大女讀那一班?老師姓名?  謝謝!

佢一直都係跟Ms. Flora, K1之後返過sat , 又返過tue,家吓改左返wed,因為佢有個同學仔都係返mon, wed & fri. 如果暑假就會返密好多. 佢哋間playgroup有幾個miss & sir都好好架.

家吓我細女就跟個亞sir,咪睇佢得個2歲2個月, 佢d英文真係幾好架,出去interview幼稚園都係全英文對答. 連D外籍老師都話佢"叻女".

TEL :  2492 8567
歲半的course媽咪可以陪, 當返多幾堂的時候, 通常都唔要家長陪架啦, 咁早比d小朋友返playgroup,都係想佢哋學多d嘢, 順便學下返學的模式, 學吓同小朋友相處, 學吓規矩.....
如果你哋想要d係要家長陪的都有,南豐中心有一間都ok架, 我大女都返過, 不過最後我返返去 Joyful, 但一時唔記得個名, 我返去揾吓再話你知啦 !
其實我之前都花左好多時間幫d女揾課外活動, 仲試過向南豐中心一層一層咁揾, 見到合適的, 又會去問吓d家長, 或比小朋友試吓堂等等
講過好消息比大家知, 我今朝返去左大女間學校, 因為佢攞成績優異獎, wed的時候佢仲攞左張成績表返Joyful比Miss. Flora睇.哈哈

bb 咁細個參加playgroup 有冇用ga?

我大女向1歲半開始返英文playgroup,2歲已經識睇, 識讀A-Z, 差不多所有顏色, 動物, 身體部位, 高短肥瘦, 甚至連尿片的英文都識讀.......
基本上你用英文問佢問題佢都明白, 咁你覺得有無用呢 ? 我講緊只係一個2歲的人仔.
所以到我細女1歲半, 我都即刻比佢返playgroup, 佢已經interview左好幾間幼稚園, 佢都係以全英文對答, 佢得2歲2個月, 已經識得用全句英文答自己個名, 幾多歲, 你問佢 HOW ARE YOU, 佢都識得答 FINE, THANK YOU !
單係要教D動物的英文都教死人啦, 家吓佢哋可以開開心心返PLAYGROUP,我自己又唔洗花時間一個一個英文咁教, 都不知幾好 呀! 仲有呀, 我兩個女未到2歲都已經識one - ten, monday - sunday, jan - dec, 甚至手指公到手指尾都英文都識架啦 !
咁細個返playgroup有無用, 你哋自己衡量啦!

Joyful English Centre
荃灣德海街18號
富利達中心5樓
Tel : 2492 8567

原帖由 jackycarmen 於 09-2-4 10:08 發表
有無兩歲以下在荃灣, 葵涌及青衣的PLAYGROUP介紹. THANKS.

Others I don't know, but remember don't join "Jolly Clown", it's very bad and commercial only. I'm one of the victim which joined their english phonics course before.

如果爸爸媽媽d英文好屎,上英文班playgroup的幫助大嗎?

原帖由 happyapple001 於 09-9-15 16:51 發表
如果爸爸媽媽d英文好屎,上英文班playgroup的幫助大嗎?

就算父母d英文好勁 or  好屎, 小朋友上英文playgroup,對佢哋都好有好處架.

我只怕佢人仔細細分唔到個讀音係
1)白話
2)普通話
3)英文

有冇人上過 jollx clowx ms varya堂? 年紀大發音冇咁清淅係米唔係咁好呢? 佢平d, 唔使200一堂有個半鐘.
愉景新城小豆芽又點呢? 有冇人上過可以分享下?

我有朋友join左一間青衣playgroup幾好, 你都可以同bb試下join!